Lukuhaaste: tärkeä aihe, hobitit

Haastekohtaan perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja sopi hyvin Noble Smithin Konnun kootut viisaudet. R on jo pitkään ollut Tolkien-fani, M myös ja odottaa että voisi nuorimmaisellekin jo alkaa Hobitin iltasaduksi. Mutta odotetaan nyt että hänkin olisi koululainen.

Itse en jaksa Tarua sormusten herrasta toiseen kertaan enkä halua Hobittia aloittaakaan, mutta Konnun kootut viisaudet – Lyhyt opaskirja pitkään ja onnelliseen elämään – on sopivan kevyttä, nykymaailmaan linkitettyä ja teemoittain jäsenneltyä  Hobitti-tietoutta ja tarinaa.


Luin kirjaa pojalle iltasatuna ja hän täydensi faktoilla Konnun ja ympäristön maantieteestä, sankareista, hirviöistä ja tapahtumista. Kävimme monta hyvää keskustelua maailman menosta, vaikka hänellä ei olekaan omakohtaisia kokemuksia oravanpyöristä, itsensä hukkaamisesta tai muista aikuisten asioista. Ehkä hän kuitenkin muistaa joskus myöhemmin kirjan sanoman siitä, että omaan elämään kannattaa ottaa oppia hobittien tavoista kohdella ystäviä, selvitä vastoinkäymisistä, nauttia elämästä ja vaalia ympäristöä. Hobittitestistä R sai tietenkin superhobittipisteet. Ja olenhan minäkin luonut hobittipuutarhan!

Konnun viisaus kertoo meille…
”Anna moraalisen kompassisi osoittaa suuntaa ison väen maailmassa äläkä suostu tekemään kompromisseja sen suhteen, kuka pohjimmiltasi olet.”

”Hyvä uni pitää terveenä, iloisena eikä luultavimmin johda lohikäärmeitä kiukustuttaviin tekoihin.”

 

Yksi kommentti artikkelissa “Lukuhaaste: tärkeä aihe, hobitit

  1. Paluuviite: Lukuhaaste | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s