Lukuhaaste: kirjassa joku kuolee

Lukuhaasteen 44. kirjassa joku kuolee tai on oikeastaan jo kuollut, kirja alkaa ikäiseni naisen äidin hautajaisista. Suru sekoittuu elämänjanoon.

”Poikieni isien lisäksi paikalla on vain yksi mielenkiintoinen mies, tuntematon mies. Olen pyörtyä kauhusta ja kuumuudesta, mutta puoleensavetävän miehen minä haistan heti, kun sellaisen kohtaan. Kyse täytyy olla eloonjäämisvaistosta. Mitähän protokolla sanoo miehen iskemisestä hautajaisissa. Saa nähdä tuleeko hän esittämään surunvalittelunsa. Luultavasti ei. Pelkuri.”

Espanjalaisen Milena Busquetsin kuvaus äidin menettämisestä koskettaa. Äidin kertomassa tarinassa viisaat keksivät, että kaikkiin tilanteisiin pätee yksi lause ja se on: ”Tämäkin menee ohi.” Mutta: ”Nyt tiedän ettei se ole totta. Elän ilman sinua aina siihen asti kun kuolen.” 

Muilta osin kansiteksteissä luvattu hurmaava ja juovuttava tarina ei minuun oikein uppoa. Liikaa miehiä, joiden nimissä menen sekaisin. Vaatetusta ja ulkonäköä kuvailevia kappaleita siedin vain, kun tulkitsin ne itseironisiksi.

”Pep ja Hugo valmistavat illallista. He ovat pukeutuneet kesäiltaa varten. Pep puhtaisiin farkkuihin ja täydellisesti haalistuneeseen vanhaan t-paitaan ja Hugo hohtavan valkoiseen paitaan, jonka hihat on kääritty.”

Ilmeisesti kirjailija on kuitenkin myös muotibloggaaja.

Tämänkin kirjan luin jo kesällä ja nyt myöhemmin sitä selaillessani huomaan siellä täällä tekstissä mielenkiintoisia huomioita ja kuvauksia tunnetiloista, maisemista ja paikoista, mutta tarinaan tai päähenkilöön en ihastunut saati samaistunut.

Yksi kommentti artikkelissa “Lukuhaaste: kirjassa joku kuolee

  1. Paluuviite: Lukuhaaste | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s