Päivä Norrköpingissä

Ennen kotiinpaluuta meidän piti viettää vielä iloinen päivä Tukholmassa, mutta sinne oli tarjolla rankkaa sadetta koko päiväksi, eikä ”päivä tukholmassa sateella” -haku tuottanut Junibackenia kummempaa. Päätimme siis jäädä vähän kuivempaan Norrköpingiin odottamaan laivan lähtöä. Erinomainen valinta, sillä uutta, mielenkiintoista nähtävää ja puuhaa oli riittämiin niin koskimaisemissa, vanhassa kaupungissa, leikkipuistoissa kuin lasten tiedekeskuksessakin.

Norrköping muistutti kovasti Tamperetta, mutta mutkitteleva koski saa siellä virrata vapaammin ja kaikki oli vähän pienempää mittakaavaltaan. Vanhan tehdasalueen uudistaminen on vielä osittain kesken, ja jonkin verran jouduimme kulkemaan tylsemmillä takapihoilla, mutta toisaalta siellä oli myös oikein viehättävä vanha kaupunki putiikeineen, kahviloineen ja ravintoloineen. 

   
    

Näkymä hotellihuoneen kattoikkunasta illalla…

  

…ja aamulla. Hotelli-hostelli Pronova oli rakennettu vanhaan tehdaskiinteistöön. Vähän se muistutti lääkäriasemaa, mutta oli toimiva kokonaisuus kivoine olohuoneineen.

  
    
    

Sen verran Tukholmassa jäi laivan odotusaikaa, että ehdimme käväistä Photografiskassa. Nick Brandtin näyttely Inherit the Dust oli erityisen vaikuttava. 

Ei Photshoppia. Aikaisempi kuva norsuista on tulostettu luonnolliseen kokoon ja nostettu pystyyn paikalle, jossa ne vielä vähän aikaa sitten elivät. Louhoksilla, kaatopaikoilla ja slummeissa otetut uudet kuvat näyttävät, että uhreja eivät ole vain eläimet vaan myös ihmiset siellä. Mielenkiintoista oli myös, että Brandt on käyttänyt kuvissa vanhoja ”huonoja” otoksia eläimistä. Nyt niiden ankeus tai oudot kuvakulmat toimivatkin alleviivaamaan ympäristön muutosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s