Lukuhaaste: maahanmuuttajasta kertova kirja

Lukuhaastevuoteni alkaa viime vuoden puolella lainattujen, lahjaksi saatujen ja aiemmin kesken jääneiden kirjojen lukemisella ja sopivan haasteen löytämisellä.

Katja Ketun Yöperhonen sopisi moneen kirjahaasteen kohtaan. Se on vieraalla murteella kirjoitettu kirja minulle uudelta kirjailijalta ja siinä on ruma, tai ainakin vähän pelottavan luotaantyöntävä kansi. Mutta on kirja numero 4, maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja. Siinä suomalainen Irga sivakoi rajan yli Neuvostoliittoon ja jää sille tielleen, niinsanotusti kotoutuu – juonesta en paljasta sen enempää.

”Hämärä laskee kun sauvon pitkän päivän illassa kohti Suurta Neuvostomaata ja Suenhammastani, joka odottaa minua rajalla ja hommaa passit ja töitä ja lapselle jäniksenmaitoa. Jos hommaa.”

Yöperhonen on jännittävä niin kielen kuin tarinankin puolesta. Sen verran usein kuvaus kulkee epämukavuusalueella, etten ehkä suosittele iltalukemisena. Puolivälissä tuli se iltapäivä, jolloin kirja oli pakko lukea siltä istumalta loppuun.

  
 

Yksi kommentti artikkelissa “Lukuhaaste: maahanmuuttajasta kertova kirja

  1. Paluuviite: Lukuhaaste | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s