Lukuhaaste: kirjassa ollaan avaruudessa

Lasten iltasaduksi valitsin Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssin. Lukuhaasten kirjassa nro 35 ollaan avaruudessa. Olen sen joskus nuorena varmaankin lukenut, mutta sittemmin törmännyt vain lainauksiin mitä erilaisimmissa kirjoituksissa ja esityksissä. Sekä tietenkin boakäärmeeseen, joka sulattelee elefanttia.

Kirjasta irroitetut yksittäiset huomiot ja repliikit ovat jotenkin vaikuttavampia kuin itse teos. Ehkä ääneen lukeminen, keskeytykset ja sen sellainen vaikuttivat, mutta kokonaisuus ja filosofia eivät tällä kertaan ihan avautuneet. I:n kanssa kävimme vielä lopuksi pikakelauksella juonenkäänteet läpi, että mitä siinä oikein tapahtui. Kysyin myös, mikä oli kirjan sanoma tai tärkein asia. Se oli tähdet sekä heti kirjan alussa todettu ”isot ihmiset eivät ymmärrä mitään itse, ja lapsista on väsyttävää selittää heille alinomaan selviä asioita”. Tietenkin, ymmärrän.

R puolestaan oli huolissaan siitä, että on kasvanut liian isoksi, koska ei kyennyt ilman muuta näkemään lammasta laatikossa. Kolme- ja kuusivuotias eivät kyseenalaistaneet asiaa mitenkään. Pieni lammas, tietenkin.

Minusta kirjan mielenkiintoisin teema oli piirtäminen. Olen itsekin aloittanut piirustusharrastuksen viime vuoden aikana, piirustelua ja visualisointia enimmäkseen töissä, mutta joskus myös kotona. Esimerkiksi yhteisten tavoitteiden visualisointi kokousmuistiossa on ollut erittäin hyödyllistä.

”Viereisellä sivulla on maisema, joka on minusta sekä maailman kaunein että surullisin. Se on sama kuin edellisellä sivulla, mutta piirsin sen vielä kerran, jotta se painuisi mieleenne.”

Yksi kommentti artikkelissa “Lukuhaaste: kirjassa ollaan avaruudessa

  1. Paluuviite: Lukuhaaste | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s