Jättiläispuita etsimässä 

Jättiläispunapuumetsät ovat väärässä suunnassa, ja meitä varoitettiin lumesta ja vaarallisista kaatuvista puista, mutta päätimme silti mennä katsomaan. Varsinainen matkailukohde, Trail of a 100 Giants, on suljettu kevääseen asti, mutta meidät neuvottiin toiseen paikkaan lähistöllä. Siis varsin epävarman ja epämääräisen, noin tunnin ajomatkan päässä. Ei voitu enää perua, kun meitä varten dinerin emäntä jopa soitti miniälleen, joka on vastuussa puistojen tienpidosta. 

 
    

Tie seuraa Kern-joen mutkia. Vesi on ollut vähissä monta vuotta, mutta kyllä sitä vielä joeksi voi sanoa.

   

  

  

Lämpötila laski ylhäällä lähelle nollaa, mutta tie ei onneksi ollut liukas.

  

   
    
 Maisemat olivat upeat ja M tykkäsi ajaa. Usko meinasi kuitenkin loppua moneen kertaan, ja tuskin olisimme menneet perille asti ellei vastaan ajanut nuori mies olisi neuvonut seuraamaan hänen jälkiään lumessa. Ei kyllä suositellut kääntymään pikkutielle ilman nelivetoa, mutta käännyttiin silti ja toivottiin parasta, sillä kääntyminen ja peruuttaminen oli mahdotonta. Eikä me kävellenkään sitä tietä oltaisi päästy ilman kumisaappaita.  

Luvattomilla teillä vuokra-autolla… Pitää se pestä ennen palauttamista.

  

   
Metsässä tapasimme vihdoin jättiläispunapuita. Onneksi ne eivät ole karkuun menevää sorttia. Ovat olleet paikallaan 1000-2000 vuotta. Osa on jopa 100 metriä korkeita ja tyvi halkaisijaltaan yli 10 metriä, mutta aika hyvin ne olivat piilossa muiden puiden seassa.   

   
Kovin pitkäksi aikaa emme jääneet ihmettelemään, sillä puista tippuva lumi ja vesi kasteli tehokkaasti ja kengätkin oli märät. Hämmästyttäviä nämä massaltaan maailman suurimmat puut kuitenkin ovat ja jännittävän retken arvoisia. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s