Sonoma valley

Raportointi laahaa jäljessä, kun on niin paljon tekemistä ja nähtävää. Tässä tunnelmia perjantain viiniretkeltä.

  

Läheltä piti, ettei viinit jääneet väliin kun matkan varrelle osui Sonoma Raceway. Onneksi siellä ei ollut erityistä menossa, vaikka tätä houkuttelevaa tapahtumaa ”Ugly cars, bad drivers, cheap tickets”.

    
  

Sonoma Valleyn matkailuinfosta meidät lähetettiin maistelukierrokselle Benzigerin viinitilalle. Koko ympäristö kaikkine istutuksineen oli kaunis ja huoliteltu.

  

Muille kuin erilaisille viinilajikkeille oli kuitenkin hyvä syy, toimia esim. pölyttäjien ruokkijoina tai maaperän parantajina. Meille kerrottiin seikkaperäisesti biodynaamisen viljelyn periaatteista ja tavoitteista: Kiertoviljely (ei viinin, mutta muiden kasvien), lampaat ja veden kierrättäminen, myrkyttömyys jne. takaavat viinien erinomaisuuden.

  

Viinit kypsyvät tammitynnyreissä vuoreen louhitussa luolassa. Yhteen tynnyriin sopii 300 pulloa viiniä.

  
  

Perinteisen käsityön lisäksi luomuviljelijälle kelpaa myös hightech. Rypäleiden lajittelua varten tila oli investoinut kalliiseen optiseen erottelijaan, joka tunnistaa täydellistä kehnomman rypäleen paljon nopeammin ja tarkemmin kuin ihminen.

 

 

Benzigerin tila on perustettu 1980-luvulla. Sitä ennen laakso oli hylättynä yli 60 vuotta. 1900-luvun vaihteessa siellä oli viinitilan lisäksi lomakeskus kylpylöineen. Viinit tuhosi tauti, kuumat lähteet maanjäristys ja lopun viimeisteli kieltolaki.

  

Kaupan päälle meille tarjottiin ilmainen viininmaistelu naapuritilalla. Hyviä olivat nämäkin viinit. Tilan erikoisuus on taiteilijoilta ostettu etikettikuvitus. Palkkio kuulemma on 50 pulloa viiniä omalla etiketillä ja myöhemmin kaikki viinit aina puoleen hintaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s