Perillä ollaan

Pitkä lento sujui yllättävän kevyesti, maahantulo oli sujuvaa ja autokin saatiin alle nopsasti. Sitten tyssäsi: 30 km:n matka Berkeley’in kesti San Franciscon iltapäiväruuhkassa pari tuntia. 

   
  

Bay Bridge

 

Perillä kuitenkin odotti oikein ihastuttava majapaikka. Varasimme huoneen Airbnb:n kautta: A peaceful retreat in Berkeley. Talo, sen puutarha ja näkymät San Franciscoon olivat ihastuttavat. Emäntämme oli ystävällinen ja avulias. Hänen suosituksestaan kävimme syömässä Berkeleyn keskustassa, yliopiston nurkalla hauskassa meksikolaisessa ravintolassa. Quesadillojen ja parin margaritan jälkeen sammuinkin sänkyyn samantien, toki herätäkseni jo kahden aikaan. Venytimme kuitenkin aamua viiteen asti.  

 

Ehdimme ”kotikadulle” juuri ennen pimeää.

  

Näkymä parvekkeelta San Franciscoon.

  

Ihan kiva kylpyhuone. Emäntä tosin oli pahoillaan, että suihkusta tulee vettä vain täydellä paineella: ”Se pitäisi korjata ja muutenkin kalifornialaisten pitää pikku hiljaa alkaa oikeasti muuttaa tapojaan ja kulutustaan, sillä kuivuus tuskin tulee helpottamaan.” Kaikki odottavat tänä talvena edes jonkin verran sateita El Niñon myötä.

 
Juttelimme myöhemmin vähän enemmänkin. Perhe on ostanut talon 15 vuotta sitten ja remontoineet sen asuttavaan kuntoon, tai siis unelmakodiksi. Lasten muutettua pois tilaa on satunnaisille matkailijoille. Ylläpito ja varsinkin kiinteistöverot ovat niin kalliit, että vuokratulot lienevät tarpeen. Hotelliasumiseen verrattuna tällainen kotimajoitus on matkailijalle paitsi edullisempaa myös mielenkiintoisempaa. Airbnb:n systeemi toimii hienosti, ja esim. yhden yön peruminen etukäteen kävi mutkattomasti. Suosittelen! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s