Puutarhapäiväkirja: ruusuja ja risuja

Löysin blogiluonnoksen viime kesältä:

Kurtturuusu on oikeastaan ihan sievä. Juhannusruusu kasvaa hernepensasaidassa ja kukkii naapurille, joten siirrän sen parempaan paikkaan omien silmien alle. Koristeomenapuun alta löytyi myös punalehtiruusu Rosa glauca, joka myös voisi löytää paremman paikan kasvaa ja kukoistaa. Jospa siitä leikkaisi sellaista rungollista puuta. Ja kaveriksi alppiruusua, voi kuinka nätti! Nämä löydöt auttavat paljon ”puutarha pikkurahalla” -projektiani. Muutenkin vanhan säilyttäminen on minusta mielekkäämpää kuin uusien trendikasvien ostaminen, varsinkin kun niiden hengissä selviytymiseen on huonommat mahdollisuudet.

…valitettavasti vasta kevätpuuhia seuraavana päivänä. Ahkeroin oksasaksien kanssa, leikkasin kurtturuusua, omenapuita, hernepensasta ja sen harmillisen piikkikasan hernepensaan välissä! No onneksi juhannusruusu selviää. Sen jämät on nyt helppo siirtää sopivampaan paikkaan. Kukkii raukka seuraavana kesänä.

Harmittaa kuitenkin moinen hutkiminen ennen tutkimista. Tapaus todistaa muistiinpanojen ja niiden kertaamisen tärkeyden. Viime kesän puutarhapäiväkirjat ovat vielä enimmäkseen kuvina kameran rullassa. En jostani syystä ehtinyt kirjoittaa tapahtumia ylös. Muistan kuitenkin, että kaikenlaista tuli istuteltua. Täytyy tarkistaa mitä, ennen kuin käy kaivamaan niitä ylös.

Yksi kommentti artikkelissa “Puutarhapäiväkirja: ruusuja ja risuja

  1. Paluuviite: Puutarhasuunnitelmia | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s