Vasemmalla rannalla

Lähileipomo onkin lauantaiaamuna kiinni! Onneksi meillä on puolitoista limppua Poilânelta, jossa kävimme eilen tuliaisostoksilla.

Vanvesin katukirppikselle pääsemme puolen päivän aikaan. Aurinkoisella puolen katua on ihan mukava kulkea ja tutkailla tarjontaa: huonekaluista, porsliinista ja pöytähopeista tauluihin, koruihin, hattuihin ja erikoisempaa antiikkiin. Emme toki olleet alunperinkään ostoaikeissa liikenteessä, mutta ei voine puhua varsinaisista houkutuksista.

IMG_1487

Vanvesilta tulimme yhdessä vanhan, nyttemmin Pariisiin kotiutuneen työkaverini kanssa Saint-Germain-des-Prés’hen. Asianmukainen lounas tutussa italiaisravintolassa, keskustelemme Pariisista ja Ranskasta, millaista siellä on asua ja tehdä töitä. Kaverini mielenkiintoista analyysiä kulttuurieroista löytyy täältä Miehemme maailmalla -blogista.

Sitten leppoisaa kävelyä tutulla kaduilla ja tuliaisostoksia: Ladurée (no macaronit eivät kyllä säilyneet iltaa pitemmälle), Mariage Frères (tarvittiin vähän lisää, kyllä kiitos, isompi pussi Earl Grey Provincea, oho 50 €) sekä Oliviers&co (oliiviöljyjä, tällä kertaa kokeiluun bergamotilla maustettu, tiesitkö että se on joku sitrushedelmä?).

IMG_1491

IMG_1489

IMG_0208

IMG_0207

IMG_1493
Shakespeare&Co oli kyllä viehättävä kirjakauppa. Jos olisin vaikka opiskelija Pariisissa varmaan hengailisin siellä aina lauantaisin, tutkimassa kirjoja ja ihmettelemässä turisteja.

Nyt olisi ollut sopiva aika istuskella katukahvilassa espressolla, mutta suuntasimme BHV-tavarataloon Maraissa, koska siellä kuulemma on hienon sokerileipomon kahvila. Itse tavaratalo oli täynnä asiakkaita vaate- ja keittiötarvikeostoksilla, sellaista perusporukkaa niin kuin mekin, eli tuotteiltaan ja hinnoiltaan sopivampi kuin Lafayette. Kahvila oli myös täynnä ja meluisa, joten emme jääneet. Sen sijaan löysimme tytöille tuliaiset leluosastolta. I:lle tee-se-itse käsilaukku ja S:n vauvoille aitoranskalainen tuttipullo- ja ruokalappusetti. R olisi ihastunut Lego-valikoimista, mutta hänelle oli jo löytynyt autotuliaiset.

IMG_1499
Matkan varrelle osui kaupungintalon eteen jäädytetty luistinrata: ihan hauskaa menoa, perheitä, kaveriporukoita, musiikkia ja glühweinia. Yksillä näytti olevan eka kerta, toiset, ilmeisesti kokeneet rullaluistelijat, puikkelehtivat tuplanopeudella välissä. Itse Hôtel de Villeä en muuten huomannutkaan.

***

Päivä päättyi illalliseen suositellussa (Hungry for Paris -kirja) Le Mesturet-ravintolassa lähellä asuntoa. Where are you from? Vastauksen kuultuaan tarjoilija kaivoi pinosta suomenkieliset ruokalistat. Yllätyimme ja mietimme oliko tämä nyt hyvä vai huono enne. Vertasimme listaa ranskankieliseen ja opimme taas monta tärkeää sanaa. Hyvää leipää, huono viini, joka vaihdettiin toiseen, herkulliset annokset ja hyvin ystävällinen palvelu todistivat paikan aivan asialliseksi. Kuulemma omistaja on vain ajatellut palvella asiakkaita hyvin kääntäessään ruokalistat heidän omalle kielelleen. Kyllähän paikan verkkosivuillakin on ihan eri meininki kuin useimmilla ravintoloilla.

IMG_1501
Tarjoilija hieman hämääntyi, kun aloin tilata paahdettua munakoisoa…

Tämänkin suosituksen olisimme tosin voineet jättää hyödyntämättä, sillä aivan nurkalla olisi ollut hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen Bistrot Victoires, jonka bongasimme lauantaina, mutta jossa lounastimme vasta sunnuntaina ennen kotimatkalle lähtöä. Brunssi olisi ollut houkutteleva, mutta siihen oli jo liian myöhä, aamupäivän kun seikkailimme ostoksilla Champs-Élyséellä.

IMG_6842-0

IMG_6847-0

IMG_6850-0

IMG_6849-0

Tarte de Poilâne olikin grillattuja leipiä salaattipedillä, nam. Sitä voidaan tehdä kotonakin. Jälkiruuaksi suklaakakkua ja jäätelöä sekä crème brûlée.

***

Matkan yhteenveto:
Pariisin talvikin on ok ja auringonpaisteesta plussaa, mutta kyllä seuraavan matkan kriteerinä on leuto ellei jopa lämmin sää.

Vuokrattu asunto oli kätevä, erittäin hyvällä paikalla, täysin varusteltu ja kiva varsinkin kavereiden kanssa. Kahdenkeskistä aikaa kyllä jäi puuttumaan, varsinkin kun M liittyi seuraamme vasta perjantaiksi.

IMG_6860-1

IMG_6865-1

Sunnuntaita lukuunottamatta mentiin alkuperäisen suunnitelman mukaan. Uskon että etukäteissuunnittelu on tärkeää, muuten olisimme vielä enemmän arponeet, mitäs nyt ja mihinkäs sitten. Jahkaaminen ja neuvottelu (ihan vain itsensäkin kanssa) on kuitenkin vähän rasittavaa, varsinkin kun matkassa on isompi porukka ja mahdollisuuksia vaikka kuinka paljon.

Retromobile on autonäyttelyksi hieno. Hammam oli vähän jännittävä mutta miellyttävä kokemus. Sopisi minulle sellainen rentoutus vaikka joka toinen perjantai-ilta. Tsekattiin nähtävyyksiä, syötiin hyvin ja juotiin paljon punaviiniä.

IMG_6858-1

IMG_6855-1
Lähileipomossa, siinä toisessa, kuvattiin huulipunamainosta.

Marais on kivaa aluetta, mutta olisiko Saint-Germain-des-Prés sittenkin enemmän meidän tyyliämme? Sellaista vakiintuneempaa, kuten kaverini määritteli. Joka tapauksessa molemmat ovat puoleensavetävämpiä kuin Champs-Élysées ja suuret bulevardit.

Lapsia tuli vähän ikävä. Ja siitä tuli ihan hyvä mieli. Ehkä matkustamme taas koko perheellä seuraavaksi. Ai eikö?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s