Turistin tehopäivä

Pariisi ottaa meidät vastaan tutulla tylyydellä: kun ensin olemme seuranneet oikeaa sortie-reittiä maan alla kilometrikaupalla, portilla lukee, että tämä uloskäynti on suljettu. Pääsemme kuitenkin viimein ulos, ja aurinko paistaa. Moneen kertaan arvottu paksumpi, tuulenpitävä talvitakkivalinta osoittautuu oikeaksi.

IMG_1439

Asunnon ja emännän saamat kehut Airbnb:ssä eivät olleet turhia. Varmasti mahdollisimman toimivaksi remontoitu asunto 1700-luvun suojellussa rakennuksessa Place des Victoriesilla on varsin viehättävä.

Mainio lounaspaikka löytyi ihan asunnon läheltä. Osaamme tilata un verre de vin rouge, harjoittelimmehan tärkeää sanastoa jo lentokentällä Quizletin avulla. Vieressä on leipomo aamiaispatonkia ja croissanteja sekä lähikauppa muita aamiaistarpeita varten. Superbe!

Harmistus langattoman verkon toimimattomuudesta (siis onko täälläkin joku sonera?) vaihtui illan mittaan sattumalta löytämisen iloon: Hei tuossahan on Pierre Hermés! Mukaan iltaherkuteluun lähti valikoima värikkäitä macaroneja. Tässähän se Mariage Frères! Ja Kusmi. Teetä ostimme koko kevään tarpeiksi. Kävelimme Maraissa noin kuuden kilometrin lenkin putiikeissa poiketen. Apuna oli paitsi Helena Petäistön suositukset, asunnosta löytyneet City Walks Paris -kortit, joiden mukaan oli kätevä suunnistaa muutamiin paikkoihin. Bongasimme iltapalaksi myös ”kaupungin parhaat falafelit”.

IMG_1414

IMG_1418

IMG_1411

Illan aikana isäntämme oli saanut wifin toimimaan, joten pääsimme vielä suunnittelemaan seuraavaa päivää. Complet!

IMG_0195
B = asunto Voitonaukiolla, joka kätevästi erottuu ympyränä kartalla.
A = päätepisteenä kauppa, joka oli jo sulkenut ovensa puoli kahdeksalta.

IMG_0198

IMG_0197
Lounaaksi raviolia kaniragun kera ja jälkiruuaksi luumutorttua.

IMG_1401

IMG_1399

IMG_1406

IMG_1407

IMG_1396
Vispiläkauppaa Dehillerinissä, historiallisessa keittiötarvikeliikkeessä. ”Mitä täältä ei löydy, sitä et tarvitse”, etkä varmaan tarvitse vaikka löytyisikin.

IMG_1419
Keskiviikkoisin on ilmaisilta valokuvataiteen museossa. Huomion kuitenkin kiinnitti erityisesti portaikon seinämaalaus tai valokuvatapetti:

IMG_1409

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s