Turistin normipäivä

Aamu alkaa hitaanlaisesti. Olimme sopineet herätyksestä klo 8, ja juuri silloin Notre Dame de Victoires soittaa kelloja ja autot tööttäävät ja skootterit kiihdyttävät alhaalla kadulla. Suunnittelemme aamutoimia ja patongin hakua. Le petit déjouner (hei juuri opin, että kun tuota eetä painaa pitkään iPadin näppiksellä se tarjoaa vaihtoehdoksi é tai è!) sisältää ihanalta maistuvaa leipää, croissanteja, vuohenjuustoa, parmankinkkua, teetä ja appelsiinimehua.

Suuntaamme ensimmäiseksi hammam O’Kariin tekemään varausta seuraavaksi päiväksi. Se onnistuu lopulta puhelimitse. Sitten metrolla kohti Montmartrea. Seinällä lukee että linja 4 on suljettu, mutta kulkee se kuitenkin (vaikka onkin oikeasti kolmonen, kai).

IMG_1442
Montmartre on viehättävä, Sacre Coeur kaunis sinistä taivasta vasten. Etsimme turhaan Eiffel-tornia sumuisesta horisontista.

IMG_1447
Turistirysä Place su Tertrellä oli rauhallinen tunnelma.

Kävelimme alamäkeä kohti bistroa, jonka poimimme Kauppalehti Option Pariisin parhaat palat -artikkelista. Trendikäs Restaurant Braisenville onkin hyvä, ei voi muuta sanoa. Ruoka on maukasta ja mielenkiintoista. Tarjoilupuolella tosin saimme antaa anteeksi muutamankin fiban, mutta suosittelemme silti: ****.

Täyttävän lounaan jälkeen lähdimme jälleen kierimään alamäkeen, ja uuvutimme itsemme lopullisesti lähes neljän tunnin tavaratalokierroksella Galleries Lafayettella. Ja mitään en edes saanut ostettua.

IMG_1462
Olenkin tallentanut tämän viestin kuvana puhelimeeni, ihan vain muistutukseksi, jos vaikka joutuu johonkin mahdollisuuksien ulottuville…

IMG_1451
Yllättäen löysimme toistaiseksi siisteimmän vintageputiikin Lafayetelta: Culture Vintage, ilmeisesti popup store tammi-helmikuun ajan.

Klo 18 olisi vielä voinut mennä teelle ja leivoksille, mutta sen sijaan päätimme hakea kaupasta ja leipomosta päivällistarpeita, tehdä ruokaa, lepäillä, nauttia viinistä ja juustosta ja kakuista, kerrata päivän kokemuksia ja suunnitella seuraavaa päivää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s