Vintage-matka Pariisiin

Ah, loma lähestyy ja lopulta suunnittelukin on edennyt asianmukaisesti. Pari vuotta sitten kolusimme Pariisia ja erityisesti Saint-Germain-des-Prés’tä vauvan kanssa. Tällä kertaa olemme ihan aikuisten kesken ja uusilla kulmilla. Saatamme menettää jonkun bébé-edun museojonossa, mutta ei voi kieltää, etteikö aikuismatkassa olisi puolensa.

Voisihan ajankohta olla toukokuukin, mutta kun se herrojen kohde, Retromobile, itsepintaisesti järjestää happeningin helmikuussa, niin nautitaan nyt sitten koleasta talvisäästä.

IMG_1806

Tällä kertaa varasimme asunnon Airbnb:n kautta: keskeinen sijainti, edullinen hinta neljälle, kovasti kehuttu emäntä. Marais’n alue on meille uusi ja kuulostaa kiehtovalta. Vintageputiikkeja, leipomoita, teehuoneita, mielenkiintoisia museoita, historiaa ja katuvilinää, ihan lyhyt matka oopperalle, jos vaikka kävisi katsastamassa illan tarjonnan.

Aamiaisleivät haemme tietenkin Poilânelta, teen Palais den Thésiltä tai Mariage Frèresiltä. Eväät näyttelyyn leipomosta, juustokaupasta… Viimeksi kun opimme, että messuhallin voi mainiosti ottaa picnic-eväät viineineen. Myös iltapalaa voimme syödä kämpillä ja panostaa lounaisiin: herkkuruokaa huokeaan hintaan verrattuna illallisiin samoissa ravintoloissa.

IMG_1970

Torstaiaamuksi suuntaamme Montmartrelle ja sieltä kävelemme jonkun erinomaisen bistrolounaan jälkeen shoppailemaan keskustaan. SoFon ja muiden alueiden suosituksia parhaista kuppiloista olemme bonganneet lehdistä ja verkkosivuilta, Restaurant Braisenville, Le Chateubriand, King Palace, Dessance, Le Servan, Caillebotte, Le Relais de L’Entrecote ja Le Bon Georges esimerkiksi. Tärkeää on yrittää ajoittaa nälkä oikein ja toisaalta tarttua aina tilaisuuteen, vaikka ei nälkä olisikaan. Tällä kertaa en usko, jos joku sanoo, ettei nyt kannata pysähtyä crêpes-kioskille, ”koska pitää jättää tilaa päivälliselle”.

M suunnitteli visiittiä myös Mouling Rougeen, mikä olisi myös istunut upeasti vintage-teemaan. Hinnan ja amerikkalaisten Trip Advisor -arvioiden perusteella kuitenkin hylkäsimme sen. Törkyhintainen mutta kehno illallinen, paljaat rinnat (lots of nudity!), yrmeät tarjoilijat tai huonotapainen italiaismummo samassa ahtaassa pöydässä ei vielä säikyttänyt, mutta jos tanssijat eivät pysy playback-musiikin tahdissa, en taida sietää katsoa showta.

IMG_1838

Perjantain ohjelmassa on Retromobile. Ja kun rouvasväki on alkuiltapäivään mennessä saanut ihailla tarpeekseen tyylikkäitä historiallisia ajoneuvoja ja kaikkea autoilu- sekä kilpa-ajokulttuuriin liittyvää tavaraa ja rekvisiittaa, voi se hyvästellä vasta alkuun päässeet, joka kulmalla suustaan kiinni jäävät herrat ja suunnata hammamiin rentoutumaan.

Viime kerralla matkaohjelma jäi vajaaksi Suuren Moskeijan minttuteen ja baklava-leivosten osalta. Nyt ajattelin lisätä siihen vielä kylpyläelämyksen. Paitsi että juuri nyt se on valitettavasti liian riskialtis uskonnollis-poliittinen matkakohde. Valitsemme siis kaupallis-maallisemman vaihtoehdon, O’Kari hammamin.

Lauantaina: Pariisin kirpputorit, ainakin yksi niistä tai osa siitä. Päädyimme erinäisten kuvausten perusteella eteläiseen Puces de Vanvesiin.

Sunnuntaina: Brunssi, jossain ihastuttavassa paikassa, Musée de l’Orangerie tai Musée d’Orsay.

Tällaisia suunnitelmia muutettavaksi, unohtamatta iltapäiväteetä jossain erinomaisesa teehuoneessa, Pierre Hermén macaroneja tai pastiksia ennen illallista.

Yksi kommentti artikkelissa “Vintage-matka Pariisiin

  1. Paluuviite: Vasemmalla rannalla | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s