Kuntovuosi 2014: Terveisiä uimakoulusta!

Olen aina sanonut, että vesi ei oikein ole minun elementtini. Vaikka snorklailu Intian valtameressä silloin kerran olikin hienoa, yleensä kokemus on ollut kylmää vettä, vettä suussa ja nenässä, päänsärkyä kloorista, kutinaa levästä.

I:n uimakouluilmoittautumisesta poikkesin selaamaan muuta uimahallin tarjontaa: aikuisten kroolitekniikkakoulu, yksi paikka vielä vapaana. Sinne!

Aluksi opettaja kysyi, onko joku porukasta mukana triahtlon-aikeissa. Oliko se haaste? Siispä joo, mä kans!

Ensimmäisellä kerralla polskuttelimme peput pinnalla, henkeä haukkoen ja vettä yskien. Toisella kerralla oli jo sulavampaa liikettä. En edes olisi malttanut lähteä altaasta. Vielä yhden kerran olisin voinut kokeilla! Tämä on sitä oppimisen iloa. Uiminen on kivaa kun sen osaa.

Tanssijataustasta on ollut oppimisessa paljon hyötyä. Ensinnäkin kehon tuntemus: Ymmärrän, missä lantion tai olkapään pitäisi olla (vaikkei se todellakaan vielä ole!), vartalon kierto tulee vaivatta ja käsivarsien, jalkojen ja pään koordinointi on ainakin periaatteessa helppoa. Lajista riippumatta vartalonhallinnan säännöt ovat samat, lantio eteen, vatsa tiukaksi, hartiat rentoina jne. Toiseksi rytmi: kuusi potkua ja hengitys, selvä homma. Yy-kaa-koo-nee-vii-kuu-aaaah! Tosin vedin heti tempoon 170 iskua minuutissa vaikka 60 olisi ollut sopivampi.

Kuntovuoden tavoitteista on siis kuitattu juoksu- ja kohta uimataitokin. Kilometrikisaan olen polkenut 25 päivänä yhteensä 573 km, ja pari työmatkapäivää olisi vielä aikaa osallistua. Tonnia en kyllä saa täyteen ennen talvea… Yhtään leukaa en vieläkään ole vetänyt, mutta punnerruskunto sentään on edelleen kohtuullinen, kymmenen noin äkkiseltään, 3×15 jos oikein asiakseen ottaa.

Kyllä se vain niin on, että urheiluun voi jäädä koukkuun. Uimahalliltakin olisi tehnyt mieli juosta kotiin (vaikka oikeasti en vielä pysty edes kävelemään kunnolla). Mitähän vielä loppuvuodelle keksisi? Jos tulee lunta, niin opettelen luisteluhiihdon. Jos jäätä niin piruetin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s