Uusi arki

Töttörööö! Blogini täyttää tänään vuoden!

Katsotaanpa: ”Kätevä kotona, töissä, matkalla ja puutarhassa.”

Puutarhassa jatkuu kaamos, aurinko kimaltaa puiden oksilla, mutta maahan asti valo ei harjun takaa yllä. Puutarhuri on horroksessa. Pinot puutarhakirjoja odottavat, että joku lukisi, innostuisi, merkitsisi muistiin kaikkia tärkeitä asioita kevättä varten. Olisi aika tehdä jäälyhtyjä. Villavaatteet ovat pakkaspesussa.

20140122-110828.jpg

Matkalla… Nyt on muiden vuoro matkailla. Viileitä terveisiä vaan sinne pallon toiselle laidalle! Ja hyvää matkaa teille sinne kolmannelle! Mies ehdotti, jos hän pojan kanssa lähtisi talvilomalla Floridaan, se tekisi hyvää pojalle, hänelle. Niin varmasti, ei käy kiistäminen. Hmm… annas kun miet-EI. Mutta sitten luin akkainlehden horoskoopista: älä tyrmää suoralta kädeltä ehdotusta yhteisestä lomamatkasta. Huomaa sana ”yhteinen”. Uusia ehdotuksia otetaan vastaan!

Töissä ja kotona: perheen ja työn yhteensovittaminen näytti alkuun käyvän varsin kätevästi. Meno-paluuliikenne tarhaan, kouluun ja töihin sujui sukkelaan. Eteisemme on ahtaampi kuin ennen, mutta reippaalla yhteistyöllä saamme porukan pullautettua ajoissa ulos. Huomasin, ettei päivittäinen työaikani olekaan kovin pitkä. On ilo noutaa iloiset lapset hoidosta valoisaan aikaan. Illat kuitenkin ovat lyhyitä ja ne mielellään täyttäisi vain levolla ja ruualla. Harrastusohjelma kuitenkin näyttää tältä:

Ma   –
Ti     I:n tanssi
Ke    iltapäivällä R:n ja M:n uinti ja myöhemmin mun tanssi
To    siivous ja/tai kirjasto
Pe    –
La    koko perheen uinnit
Su    I:n tanssi

Kuulin itseni sanovan: ”Lapset! Yllätetään isä ja yritetään saada ainakin alakerta siivotuksi.” #näinmeillä #roolitvaihtoon #isähoitaa

Kohtuullisen kitkattomasti alkanut työ- ja päiväkotiarki kuitenkin tyssäsi alkuunsa. S sai ensimmäisen kunnon tautinsa ja sairasti viikon. Myös isommat lapset olivat jonkin sortin flunssassa. Ja M raukka kärsi lastentaudista kaikista ankarimmin. Viikon vuorottelimme lastenhoidossa isovanhemmat apuna. Ihan jännittää, mikä tauti napataan seuraavaksi.

Sairauslomapäivät toivat oman lisänsä työhön orientoitumiseen. Ehdin luvata, kaikista hyvistä päätöksistä huolimatta, liian monelle: Joo, totta kai! Hoidan, otan selvää, teen tiistaina, eiköhän se onnistu. Eikä sitten onnistunutkaan. Mikään ei onnistunut, kun yritin olla sekä töissä että kotona yhtä aikaa. Olisimme voineet tehdä vaikka jääkoristeita tai lukea kirjoja, mutta kuvittelin, että nyt on pakko selvittää se ja se työasia. Vaikkei ollutkaan.

Joka tapauksessa, ensimmäiset pari viikkoa töissä meni leppoistasti, KOSKA EN TIENNYT MISTÄÄN MITÄÄN. Nyt tiedän. Oikein auliisti on minulle kerrottu kaikki epäkohdat, haasteet ja tyytymättömyyden aiheet. Toki onnistumisia ja ilahduttaviakin asioita, mutta huolien kuuntelijalle on aina tarvetta. Koska me kaikki tiedämme, etten minäkään niille ärsyttäville ikuisuusongelmille voi, edelleenkäään, mitään, minun pitää osata olla ottamatta niitä kaikkia harteilleni. Huomasit hashtagit: organisaation lisäksi pitää ottaa selkoa somesta, aktivoitua! Twitterissä on seuraajia, jotka jo odottavat.

20140122-110815.jpg

Vanhan ja vähän uuden työkentän haltuunotto vaatii kykyä ajan hallintaan ja kaaoksen selvittämiseen jotenkin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Kerropa minulle hyvä vinkki, miten onnistua tässä!

4 kommenttia artikkelissa “Uusi arki

  1. Hauskasti kirjoitit haasteista huolimatta :D! Tsemiä arkeen ja torstaille kirjastoja :)!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s