Onnen ja ilon hetkiä

Sininen keskitie ja Leluteekki haastoivat kertomaan meidän perheen onnen hetkistä. Mielellänihän minä kerron. Ne näyttävät liittyvän erityisesti lauluun, tanssiin, lasten rakkaudentunnustuksiin ja koko perheen yhdessäoloon.

”Aurinkoo, sä oot mun Robii-i-in, on kesä vihdoin tullut kaupunkiin…” Nelivuotiaan I:n kaukoihastusta Robiniin on hellyttävää seurata. Lauantaipäivien kestohitti kasvomaalaus: ”Äiti, näytänks mä Robinin koiralta?” Se vaan on niin ihanan hassu ja fiksu. Pelaa mummin kanssa Scrableä ja voittaa koko pelin!

Jokapäiväinen vitsailu ja sanaleikit tokaluokkalaisen kanssa pitävät tunnelman kepeänä. – Saanks pelata? – Joo, läksyjen jälkeen. – Juhuu! (Kaikkihan tietävät ettei perjantaisin tule läksyjä.)

Onnea ovat lasten onnistumiset, osaaminen ja oppimisen ilo. Olen niin iloinen ja ylpeä lapsen puolesta, kun R innostuu kuorosoolosta, uusista kertolaskuista tai kertoo käsityötunnin ompelutehtävästä.

Muun perheen kuunteleminen saa hyvälle tuulelle, kun nonsense-huumori kukoistaa aamiaispöydässä.

Tättähäärän touhujen seuraaminen huvittaa. Ja pakko on seuratakin tai on tacomausteet sohvalla, polttopuut sängyssä, vispilä vessanpöntössä ja naamarasvat R:n kengässä. Nyt on kaukosäädin totaalisen hukassa, ja tarvitaan kaikki mukaan suuretsintään.

Pikkuisen ilonamme aamuinen hyväntuulisuus antaa energiaa. Kuuluu riemukas ”pöö!” kun isosisarukset kömpivät viereen. Mainio tapa herätä. Myös isän (issiii!) tai äidin (äittii!) saapuminen paikalle tuottaa joka kerta iloisen kiljahduksen ja lämpimän rutistuksen.

Onnea on koko perhe yhdessä kotona, leikeissä, ruokapöydässä, mäenlaskussa. Pojan ja isän lennokkikisa, iltalukuhetki, kotidisco ja tyttöjen  muskarileikit. Tanssijoita ja laulajia nämä ovat. Vaan mikseivät olisi, olenhan minäkin.

Isosisko sanoo pikkusiskolle legoleikkien lomassa: ”Kuule tiäksää, sä oot kaikista ihanin!” Ja jatkaa laulaen: ”Sä oot oot söpö-pö-pö…” Isovelikin hakeutuu seuraan: ”Antakaa söpölit iso hali!”

Illalla R pyytää, äiti tuu laulaan mullekin. Minä laulan, useimminen viimeiseksi vielä saamötaimin, se käy ympäri vuoden.

Summertime,
And the livin’ is easy
Fish are jumpin’
And the cotton is high

Your daddy’s rich
And your mamma’s good lookin’
So hush little baby
Don’t you cry

One of these mornings
You’re going to rise up singing
Then you’ll spread your wings
And you’ll take to the sky

But till that morning
There’s a’nothing can harm you
With daddy and mamma standing by

Ja sitten vielä suomeksikin (oma käännös ja sovitus)

Kesäyö,
Ja kaikki on hyvin
Kalat hyppii
Ja luonto kukoistaa

Sun isäs on rikas
Ja sun äiti on nätti
Siis hyss pieni kulta
Nuku nyt vaan

Aamulla kerran
nouset vuoteestas laulaen
Levität siipes
Ja lähdet lentohon

Vaan siihen aamuun
asti kaikki on hyvin
Kun isä ja äiti vierelläs on

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s