Ainekirjoitushaaste: kooste

Iso kiitos kaikille tämäkertaiseen ainekirjoitushaasteeseen osallistuneille! Saimme aiheesta niin monipuolisen buffetin, että minun on pakko tarjoilla kustakin kirjoituksesta pieni maistiainen:

 • Arjen takaa / Täti-ihminen: ”Lihasta kieltäytyminen on kuitenkin minulle tärkeä ele sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta.”
 • Ehdoton ehkä / Saara: ”Melkein kaikissa lukemissani risottoresepteissä neuvotaan lisäämään liemi yksi kauhallinen kerrallaan, ja sitten odottamaan kun liemi imeytyy hiljalleen riisiin ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Noin sata risottoa myöhemmin ymmärsin, että ei ole pakko.
 • Eräs perhe / Eräs äiti: ”Niinpä uskon edustavani mainiosti syömishäiriöisten enemmistöä: meitä, joilla sotku jää pään sisälle. Suhtautuminen ravintoon on vain lakannut olemasta neutraalia, sillä ruuasta on tullut rakas vihollinen.”
 • Ihminen välissä / Siina: ”Leppäkerttu pudotti puolikkaan oravan maahan pienemmän leppäkertun viereen, joka avasi pystysuoran suunsa ja haukkasi oravan hännän. Se katkesi kuin suolatikku.”
 • Kupla / Paula: ”Jotta ruokailu ei menisi eettisyyden pohdiskelun, sisällön päättämisen ja lasten erikoisominaisuuksista selviämisen jälkeen liian helpoksi, niin lisätään keittoon vielä keittiöremontti.”
 • Kädestä pitäen / Elina: ”Minulle ruoan alkuperä ei ole ollut koskaan epäselvä. Ei varsinkaan se, että lautasella ollut lihanpala on joskus ollut elävä eläin.
 • Leluteekki / Emilia: ”Ruokapöydästä noustua voidaan vielä hetken aikaa muistella juuri nautitun aterian parhaita paloja, mutta sitten onkin pian aika ryhtyä pohtimaan seuraavaa ateriaa.”
 • Leopardikuningatar: ”Onko häpeällistä sanoa, että tyypillisenä viikkona meillä valmistetaan kaksi oikeaa lämmintä ruokaa?
 • Nepetalactone / Tippalilla: ”Muistiini palautuikin, että valkosipulijauheet oli käytetty ajat sitten ja olin lihamureketta varten lainannut samanlaiseen pakastepussiin korppujauhoa, samaiselta ystävältä.”
 • Periaatteen Nainen: ”Mutta kaipaan kyllä 80-luvun henkistä ilmapiiriä, mitä tulee kulinaarisiin kokemuksiin. Aikaan ennen globalisaatiota, julkkiskokkeja ja ruokablogeja.”
 • Pudonneita omenoita / Liina: ”Mandariinitapauksen jälkeen alan pikku hiljaa ymmärtää, miksi kaksijalkaiset hankkivat alamittaisen. Siitä saa ehkä vielä koulutettua kelpo yksilön, kohta se yltää jääkaapillekin.”
 • Sininen keskitie / Bleue: ”Olen siis niitä keskinkertaisia tylsiä tyyppejä, jotka uskovat hyvinvoinnin olevan elämäntapa, ei kolmen viikon tehokuuri.
 • Suurherttuan vieraana / Jenni: ”Odotan jo innolla ensi viikon työpaikkaruokalan menuta: meksikolaisia paputortilloja! Linssivindaloota! Munsterjuustotorttua!
 • Talo Leino / Linnea: ”Yksin syöty hyvä ateria saattaa jopa jäädä harmittamaan: saisinpa jakaa tämän jonkun kanssa.”
 • Terveisiä elämästä / Riimi: ”Olen kenties keskivertoa herkempi tälle ravintopropagandalle, mutta herkkiä ovat  lukuisat muutkin nuoret naiset ja varsinkin tytöt, vielä omista raajoistaan ja rajoistaan epävarmat.”
 • Tuulista: ”Vuohenputkisalaattiin kerään vielä rohkeutta, mutta ehkä jo ensi kesänä koristelen sen voikukannupuilla.”
 • Uusioperheen kuviot / Kukkavarvas: ”Vieläköhän on myynnissä niitä suodatinpusseja joihin kahvi on annosteltu valmiiksi?
 • Vähänpä tiesin / AnuKlo 7:00. Syön lasten aamupalojen loput: pienen palan päältä nuoltua ruisleipää, muutaman lusikallisen luonnonjogurttia, pinnalta järsityn ja kierroksen lattialla pyörähtäneen omenanpuolikkaan sekä lautasellisen kylmää kaurapuuroa mustikoilla.
 • Ylityspaikka / Suotar:Kaikki on epäeettistä ja/tai epäekologista, kunnes toisin todistetaan. Pajunköyttä olen ainakin syönyt jo kyllikseni, jotain muuta siis kiitos.

Ja seuraavien kirjoituskutsujen emäntänä häärii….. Täti-ihminen!

Arvonnan onnettarena toimi apukokki, joka sanoi numeron ”kymmenen-yksi-seitsemän”. Aakkosiin järjestyltä listalta nro. 10 oli Liina, joten Täti-ihminen voitti ensimmäisellä varanumerolla. Toivottavasti Tädille sopii hoitaa tämä tärkeä ja palkitseva tehtävä, sillä varanumero 7 on myös jo käytetty…

Pahoittelen, jos kirjoituksesi puuttuu menusta, lisään heti, kun ilmoittaudut!

Syökää hyvin!

15 kommenttia artikkelissa “Ainekirjoitushaaste: kooste

 1. Ihan mahtava idea tuo pieni ote kirjoituksesta :)! Kiitos koosteesta ja emännöinnistä!

 2. Hei, minunkin piti kehua noita pieniä laineja kustakin blogista. Hyvin valittuja vielä! Ja hyvin arvottu, tätiltä tulee varmasti haastava aihe! 🙂

 3. Kiitos koosteesta 🙂 tuossa on kyllä oikeasti aika homma koota ja varsinkin vielä höystää maistiaisilla 🙂 Tämä ruokajuttu oli sulta kyllä ihan ässävalinta koska niin kivasti osasit heittää noita sopivia nyansseja myös mukaan. Jeeeee 🙂

 4. Ihan mahtava koonti, kiitos! Ja tietysti otan tehtävän vastaan. (Olen ihan fiiliksissä, koska mä en ikinä voita arvonnassa, ikinä! En edes nyt ;)) Uuuh, paineet lähtivät heti kohoamaan…

  Pyrin julkaisemaan aiheen viikon kuluessa ja julkaisupäivä menisi tuonne marraskuun jälkipuolelle.

 5. Mäkin tulin kiittelemään maistiaisista, vaikka melkein kaikki tuli luettua heti julkaisuhetkellä. Monipuolista satoa!

 6. Hyvä, jos maistiaiset miellyttää, ahmattejakin, eikä kukaan koe itseään väärintulkituksi yhden lauseen perusteella! Ilo oli minun puolellani, varsinkin kun ruokalan jono ei ollut tällä kertaa mahdottoman pitkä.

  • Anteeksi Linnea: etsin sunnuntaina kirjoitustasi sieltä kirjahyllyn suunnalta! Nyt on linkki lisätty, kiitos osallistumisesta sinullekin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s