Such adorable kids!

Ajan kultaamia muistoja Amerikan-matkalta:

Aamun lähtöhässäkkä vaati taas muutaman time outin. Tuli mieleemme, että ihmisten pitäisi tehdä lomamatka lasten kanssa ja sitten vasta päättää, aikovatko tehdä lapsia lainkaan – niin kuin häämatkaa ehdotetaan tehtäväksi ennen naimisiinmenoa.

Tuijotamme hölmistyneinä takaisin, kun ihmiset huudahtavat ”you have such nice kids!” Kaipa ne sitten ovat ja osaavat ulkopuolisen silmim käyttäytyäkin. Mutta silti kun joku toteaa, että meillä on varmasti hauska matka, tekee mieli vastata että joo, paitsi kun matkustaa kolmevuotiaan kanssa.

Hankausta tulee, kun pitäisi lähteä paikasta toiseen. Lapset eivät tajua, että puolen tunnin ylimääräinen kiukuttelu tai haahuilu on pois siitä kivasta, mitä ollaan menossa tekemään (varsinkaan ”ensin syömään/nukkumaan/ajamaan, sitten uimaan” ei toimi). Lasten yhteistyötaidot ovat aika vajavaiset. Kun itse samalla yrittää muistaa ottaa mukaan kaikki ja kaiken tarvittavan, niin jo alkaa kiristää pinnaa. Lisäksi janoinen tai nälkäinen tai väsynyt I vaihtaa kiukkuvaihteelle niin nopeasti, että sitä on sitten turha yrittää paikata.

Mutta olihan meillä hieno matka! Ei niitä kiukkuja enää muista. Hämmästykseni oli suuri, kun japanilaisturisti antoi I:lle origamipaperisetin Rockefeller Centerin hissijonossa. Kun tytöllä on niin kaunis hymy! Ja minä näin vain ne irvistykset. Mies totesi moneen kertaan että never again, mutta ihan yhtä rankkaa se on kotonakin. Kahdeksanvuotias on helpompi ihmisten ilmoilla, kotona stressaa koulu- ym. velvollisuudet ja kaverisuhteet (ette usko millaisen kolmiodraaman pojatkin voivat kehittää!). I:n uhma ei paljon ole helpottanut ja taaperon perässä saa nyt juosta ihan työkseen.

Kuinkas minulla onkaan heitä kaikkia ikävä juuri nyt, kun ovat työmatkalla, koulussa, tarhassa ja päiväunilla?

IMG_2690

3 kommenttia artikkelissa “Such adorable kids!

  1. Paluuviite: Edit matkakertomus | Tuulista

  2. Se kyllä aina auttaa, jos joku ulkopuolinen ihastelee lapsia – pitäisi itse myös muistaa kehua vieraita lapsia, vaikkei se Suomessa niin yleistä olekaan.

    Me oltiin suhteen alkuaikoina miehen kanssa parin päivän pyörämatkalla Ahvenanmaalla – tandempyörällä. Mä totesin, että kun tästä on selvitty, niin selvitään mistä vain, ja täytyy sanoa, että kyllä matkustus kolmen lapsen kanssa ympäri Albaniaa olikin vähemmän hermoja raastavaa.

  3. Totta! Tästä lähin kehun lapsen päivässä, omien lisäksi 🙂

    Me sentään olimme tutulla maaperällä koko ajan, ja mies sai rentoutua ajaessa. Teidän Albanian-retkenne kuulosti uskomattomalta – ajatuksena. Toteutettuna siltä, että miksikäs ei!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s