Ainekirjoitus: 3. aihe

Syksyn ajan olemme saaneet innostusta ainekirjoitustehtävästä, jonka lanseerasi Liina Pudonneita omenoita -blogissaan. 24 blogissa paneuduttiin aiheeseen, mikä minusta tulee isona. Sen jälkeen jo 30 kirjoittajaa otti vastaan Leopardikuningattaren haasteen pohtia, mikä meitä yhdistää. Huippua! Arpa osui minulle laatia uusi kiinnostava aihe… ottakaa tai jättäkää väliin. Ilmoitattehan kommenteissa aikomuksestanne osallistua, niin saamme taas koosteen kaikille kiinnostuneille.

Ainekirjoitushaaste

Siispä hyvät äidit ja perheiden ruokahuollosta vastaavat! Tässä syksyn kolmannessa ainekirjoitushaasteessa laskeudumme perusasioiden äärelle. Aiheena nimittäin on

Mitä tänään syötäisiin?

Evästys tehtävään: Onko äitien tekemä ruoka omantunnon ja omanarvontunnon kysymys? Mitä tapahtuu, kun kaikella rakkaudella ja vaivalla aikaansaatu ateria ei kelpaa jälkikasvulle? Aiheuttaako jokapäiväinen pakko tehdä ruokaa ahdistusta? Miten olet sen ratkaissut?

Voit mielellään kirjoittaa ruuasta ja syömisestä myös globaalista, luomu-, allergioiden, eksoottisten ruokakulttuurien, syömishäiriön, ravintola-arvostelujen tai vauvanruuan näkökulmasta. Tai jaa huolettomin arkiruokareseptisi ja kerro siihen liittyvä muisto. Tai unohda sapuska ja kirjoita paljon tärkeämmästä hengen ravinnosta!

Toivon, että innostutte pohtimaan ruokaa teille tärkeästä näkökulmasta. Aihe sinänsä on tällä kertaa helppo, mutta nokkelikot haastakaa itsenne ja toisenne! Jälleen kerran, lähestymistapa on vapaa, kunhan jotain pureskellaan!

Nälkäisinä jäämme odottamaan kontribuutioita, jotka ilmaantuvat blogeihin sunnuntaina 20.10. klo 18.

PS. Muistutus vielä kaikille ainekirjoituksen vaaroista.

PS2. Kakkua kaikille! Tämä oli blogini sadas kirjoitus!

48 kommenttia artikkelissa “Ainekirjoitus: 3. aihe

 1. Mukana! Mulla on muutenkin kyllä tulossa nyt ruokajuttuja, täytyypä miettiä, minkä näkökulman tähän ottaa. Tämä on kyllä otsikko josta voi tulla tosi erilaisia tekstejä, kivaa. 🙂

  • Voisko sun näkökulma ehkä olla jotain kulinaristista (nam!) vs. kuvaillaan sitä ääntä, kun lusikkaa hakataan lautaseen..?

 2. Minähän en ole äiti enkä voi sanoa vastaavani perheen ruokahuollosta, kun puoliso asuu valtameren toisella puolen. Silti olen ollut mukana ainekirjoituksissa alusta asti, niin ajattelin osallistua tälläkin kertaa. 🙂

  • Sorry äitipainotus… mutta olisiko siis luvassa jotain ihania tai jänniä ruokamuistoja maailmalta? 🙂

   • Menin pikemminkin maailmantuskaiselle pohdintalinjalle, ulkomaankokemuksilla väritettynä, mutta nyt on tosiaan aine kasassa ja ajastettu pyytämällesi hetkelle!

 3. Hii, hyvän aiheen olet keksinyt! Varmasti tulee taas mukavan monipuolisia kirjoituksia! Ehdottomasti olen mukana, vielä pitää keksiä joku näkökulma. Mutta aikaa on. 🙂

  • Siinähän se pyöri ihan kielen päällä… Uskon että useimmille pälkähtää se omin ja ajankohtaisin näkökulma ihan itsestään.

 4. Mukana ollaan! Aiheeseen sopivaa kuvamateriaaliakin saatiin tänään, kun iltapalapöydässä vuoden ikäinen kuopus opetteli itse syömään. Mustikkarahkaa…..

  • Mainiota Paula! Kuva vastaa about tuhatta sanaa, mutta pelkästään sillä ei tietenkään saa ainekirjoitusta kuitatuksi. Joku voisi sanoa että tilanne on sanoinkuvaamaton, mutta kyllä tuo yksi sana kertoo jo aika paljon 🙂

 5. Paluuviite: Ainekirjoitushaaste, 3. kierros | Eräs perhe

 6. Arvaa vaan, tuliko nälkä, kun katselin tämän luettuani vielä noita basilikankuvia… Mutta siis: osallistun! Ruoka on nimittäin aihe, joka on samanaikaisesti ihana ja ahdistava, ja oli osaltaan syypää siihen, että muutin elintapojani.

 7. Mukana ollaan! Hauska aihe (tosin jälkikasvun ruokinnasta en osaa sanoa mitään, meidän nelijalkainen perheenjäsenemme kun syö mitä vain). Hip!

  • Hienoa! Mutta mieluummin ruokaa rakastavien kirjailijoiden kuin koiran näkökulmasta, jos saa toivoa 🙂

 8. Minä olin jo ajatuksissani luopumassa ainekirjoituksista, mutta nyt kun keksit hyvän HYVÄN aiheen, niin täytyy varmaan pyörtää ajatukseni. Mahtava aihe!

 9. No jopas. Keksitpäs näennäisesti helpon aiheen, jonka tarkempi tutkailu sai täällä pienen rimakauhun aikaiseksi 🙂 Nyt on kyse runsaudenpulasta: näkökulmia on kovin paljon, pitäisi valita yksi ja keksiä siitä vielä jotain sanottavaakin. Yritetään silti, eli mukana olen!

 10. Tämän juuri totesin itsekin! Eli ei mulla ollutkaan tekstiä, eikä oikein ajatustakaan, valmiina. Hyvä kun olet mukana!

 11. Paluuviite: Jääkaapin ranskalaisvahvistus | Leluteekki

  • Hienoa, kuulostaa ihan siltä, että se on melkein valmiskin! Tippalilla oli ihan eka ja ahkerana myös Jenni. Voisipa omastakin puolesta sanoa samaa… mutta on tässä vielä aikaa kehitellä jotain.

 12. Katsotaan, yritän parhaani mukaan osallistua. Yövuorot ja writer’s block vähän vaikeuttaa, mutta mutta.

 13. Hyvä PeNa 🙂 Mullakin löi tyhjää, mutta ”istun alas ja kirjoitan” -metodilla ajatus, näkökulma ja sanat ilmestyivät. Jännä juttu.

 14. Paluuviite: Mitä tänään syötäisiin?

 15. Paluuviite: Mitä tänään syötäisiin? | Leluteekki

 16. Paluuviite: Mitä tänään syötäisiin? | Eräs perhe

 17. Yllättäen ja vielä viime hetkellä tekaisin minäkin aiheesta kirjoituksen! En kuitenkaan hingu mukaan arvontaan, olen niin satunnainen bloggailija, etten ehkä muistaisi koko juttua. Mutta kiitos aiheesta!

 18. Paluuviite: Mitä tänään syötäisiin? - Image-blogit

 19. Paluuviite: Jääkaapin ranskalaisvahvistus - Image-blogit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s