Mikä meitä yhdistää

Ainekirjoitus

Ainekirjoitushaaste

Leopardikuningatar haastoi vuorollaan bloggaajat tarkastelemaan parisuhteitaan, kertomaan mikä heitä sitoo yhteen.

Mikä meitä yhdistää?

Meitä yhdistää mm. se etten a) tohtinut ja b) viitsinyt edes yrittää laatia ainekirjoitusta aiheesta itsekseni. Krediitit siis miehelle tästä kirjoitelmasta.

Pohdimme yhteisiä nimittäjiä. Lapset ja koti ovat yhteisiä aikaansaannoksia, joista olemme iloisia, ylpeitä ja onnellisia.

Meillä on suurinpiirtein samanlainen musiikkimaku, huumorintaju ja arvot. Tai sitten ne ovat muotoutuneet samanlaisiksi, teini-ikäisestä asti kun olemme pitäneet yhtä. Kiinnostuksen kohteet ovat erilaiset, mutta olemme silti aktiivisesti mukana toistemme harrastuksissa ja auttamassa tarpeen mukaan. Minä tein aikoinaan miehen harrastusporukan nettisivuja, hän taas käy kiinnittämässä hyllyjä tanssisalimme seinään. Vaikka ajankäytöstä on käyty vääntöä, haluamme että kummallakin on omat tärkeät juttunsa, joiden parissa rentoutua tai kehittää itseään.

Mikä meitä yhdisti aikoinaan vai mikä yhdistää nyt? Aikoinaan siihen on riittänyt mikä vain vetovoima. Nyt meitä yhdistää erityisesti yhteinen historia, joka on huomattavasti pitempi kuin aika ennen kumppania. Jaetut kokemukset ja yhteinen elämä ja onni – niihin peilautuu myös odotus yhteisestä tulevaisuudesta.

Tärkeintä kai on kuitenkin nykyhetki? Kyllä, viihdymme yhdessä, kaipaamme kun toinen on pois. Eikä vain siksi, että on niin raskasta laittaa tenavat yksin nukkumaan.

Tossahan toi on. Ja sen viäressä mää.

8 kommenttia artikkelissa “Mikä meitä yhdistää

    • Lehdessä haastateltiin vanhuksia, jotka olivat olleet naimisissa kunnioitettavat 68 vuotta. Siinä tavoitetta!

    • Idea on mahtava ja aihe hieno. Vaikka jossain vaiheessa ihmettelenkin, pitääkö tällaisestakin nyt sitten kehitellä stressiä, deadlinet ja kaikki! On kuitenkin hyvä pitää itsensä virkeänä ja valppaana, ja tämä on siihen mitä mainioin tapa.

  1. Yhteinen historia on munsta jotenkin ihan järisyttävän olennaista. Jos eroaisin miehestäni, taakse jäisi myös kasa muistoja, joita kukaan ei olisi enää jakamassa. Se on isompi asia kuin asuntolaina.

    • Kertakaikkiaan, uskomatonta! Kävin jo kertomassa tästä vaikeasta päätöksestä. Sunnuntaina 20.10. siis luvassa uusia hienoja kirjoitelmia – kunhan vain keksin kyllin houkuttelevan ja haastavan aiheen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s