Unikoulu onnistuu jälleen

Pääsi sitten repsahtamaan nuorimmaisen nukkuminen ”koko yö aamuun asti, omassa sängyssä”. Pidimme suht onnistuneen unikoulun huhtikuussa, mutta nyt oli aloitettava alusta uudelleen. Kesämatkalla piti hyssytellä ja pitää vauva hiljaisena yönaapureiden unta ajatellen, joten S tottui siihen että vähintään puoli yötä saa nukkua äidin vieressä ja maitoakin on jatkuvasti tarjolla.

Aloimme toden teolla väsyä heräilyyn 3-5 kertaa yössä. Poikittainnukkuja valtasi liikaa tilaa sängystä ja lisäksi vielä harrasti unissaan muksahtelua, eli nousi istumaan ja kaatui sitten pää kopsahtaen meidän jomman kumman päähän. On ollut otsa, poski ja nenä hellänä!

Ensimmäinen yö: Todella vihaista huutoa ja raivoisaa rimpuilua 1h 10 min noin puoli kahdesta alkaen. Rauhoittui lopulta isänsä hyräilyyn ja keinutteluun.

Toinen yö: Vähän tassuttelua klo 00.30 ja enemmän (ehkä 5 min?) neljän aikaan. Ei varsinaista huutoa eli rääkymistä, vain hiljaisempaa ärinää ja valitusta. Jälkimmäisen tassuttelun jälkeen S nukkui vain noin 20 min. Tulkitsin hänen olevan nälkäinen joten tarjosin maitoa ja otin viereen loppuyöksi. Aamuyö kun on mukavampi näin kuin niin, että olisin laittanut hänet omaan sänkyyn ja sitten mahdollisesti herännyt vielä kerran pari tassuttelemaan.

Kolmas yö: Illalla nukahti itsekseen. Olin sen varttitunnin jumissa vaatehuoneessa. Tulipahan järjesteltyä sukkalaatikko. S heräsi vasta viiden jälkeen eli yhtenäistä unta 8 h. Sitten otinkin viereen, tarjosin maitoa ja nukuimme vielä pari tuntia.

Neljäs yö: Nukahti itsekseen noin 20 minuutissa kun jumppasin ja venyttein vieressä lattialla – yritys hiipiä ovesta ulos aiheuttaa protestin. S itkee vihlovalla äänellä noin kolmesta neljään. Jossain vaiheessa ymmärrämme antaa tuttipullosta vettä, sillähän oli jano. Uni ei kuitenkaan tule, olisiko nälkäkin kun ei oikein syönyt kunnolla edellisenä päivänä? Maitokaan ei nukuta, mutta lopulta rauhoituu silitellen omaan sänkyyn ja nukkuu kunnes I ja R rientävät aamulla herättämään.

Viides ja kuudes yö: Ei nukahda ennen kuin vajaan tunnin vääntelehtimisen jälkeen noin puoli kymmenen. Herää neljän jälkeen ja otan viereen loppuyöksi, noin seitsemään.

Näin tämä näyttäisi nyt toimivan ok. Seuraavat yöt olemmekin poikkeusoloissa veneessä, aivan vieri vieressä… Unikoulun seuraava etappi syksyn mittaan on sitten koko yö omassa sängyssä, jopa omassa huoneessa, riippuen miten tyttö vieroittuu rintamaidosta – ja äiti imeväisestään.

Yksi kommentti artikkelissa “Unikoulu onnistuu jälleen

  1. Paluuviite: Unikoulu – taasko? | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s