Ihmetyksen aiheita

Amerikan ihmeitä olivat ainakin kirkot, vessat ja kierrätys.

Pohjois-Carolina, Tennessee, Virginia ja Kentucky ovat vahvaa Bible Belt -aluetta, ja kirkkojen määrä kyllä hämmästytti. Joka kylässä vastaan tuli parin talon jälkeen kirkko, taas kaksi taloa ja kirkko… Seurakunnat eivät maksa tulo- tai kiinteistöveroa, joten ilmeisesti kirkkoja kannattaa rakentaa ja ylläpitää aktiivista toimintaa. Kirkoissa kokoonnutaan ahkerasti, ja luulenpa että niissä verkostoissa aika pitkälle sovitaan kaupungin asiat ja muutkin bisnekset. New Jersey olikin sitten toista maata: kaksi taloa ja Dunkin’ Donuts, kaksi taloa ja Dunkin’ Donuts – onkohan siellä niin paljon poliiseja että yhteen kortteliin tarvitaan kolmekin donitsipaikkaa?

Taukopaikkojen, museoiden ja muiden julkisten vessanpöntöt, hanat, käsipaperi- ja saippua-automaatit olivat aina erilaisia. I:n saikin houkuteltua lähtöpissalle, kun piti mennä tarkistamaan millaisesta pumpusta tällä kertaa saisi saippuaa tai olisiko peräti itsestään huuhteleva pönttö. Kummallinen edestä avoin vessanpöntön rengas aiheutti ongelmia. Kun manasin I:n kastuneita housuja kolmannen kerran, M hoksasi sanoa, että tyttö kannattaa istuttaa pöntölle sivuttain. Sen jälkeen asiointi sujuikin paremmin ja ilman pyykkiä.

Kierrätys eli sen puute ihmetytti. Amerikassa juodaan niin paljon tölkki- ja pullojuomia, että kierrätyksen luulisi olevan paremmin organisoitua. Joissain paikoissa oli please recycle -pönttöjä roskisten vieressä, mutta turistille ei kerrottu, mitä sinne olisi pitänyt laittaa – ilemisesti muovipulloja. Mutta ainakin yhdessä talossa kierrätetään nyt tölkit ja pullot. Kysyin Wendelliltä, mihin voisin laittaa tyhjät vesipullot ja sain vastaukseksi että sorry, meillä ei kierrätetä. Seuraavana päivänä hän kuitenkin esitteli muovipussin, johon pullot ja tölkit voi laittaa, sillä museolla kierrätetään ja hän aikoo viedä ne sinne töihin mennessään. Myös Jan yllättyi, että heillä kierrätetään pullot ”since yesterday”, mutta toivottavasti niin tapahtuu edelleen. Biojäte heillä menikin hurjan jätemyllyn kitaan – vaikka onkin kyseenalaista kierrättyykö se sitä kautta mihinkään.

Tämä blondi ihmetteli tovin virginialaista tiekylttiä ”Head lamps on when using wipers”. Ilmeisesti se kuitenkin on hyvä muistisääntö laittaa valot päälle sateisella säällä.

Mutta kyllä meitäkin ihmeteltiin. Varsinkin Kentuckyssä moni uteli, mitä te täällä teette. Aivan kuin suomalaisilla, kentuckylaisilla riitti hämmästeltävää siinä, että joku jostain kaukaa on valinnut juuri heidän pikku kaupunkinsa matkakohteeksi. Ja vielä kolmen lapsen kanssa, kolme viikkoa automatkalla! Kuinka rohkeaa, päivitteli moni – hullunrohkeaa, totesimme takaisin.

S:n hymy ja flirttailu oli myös kaikkialla ihmetyksen ja ihastelun aihe. Mikäs siinä, hymyilimme mukana 🙂

IMG_3402

Jopa kolme ihmistä matkan varrella ihasteli nerokasta vauvan juomapullosysteemiä, joka esti sen tippumisen auton lattialle tai maahan: turvakaukalon kahvaan oli kieputettu naru, jonka toisessa päässä oli vesipullo ja toisessa lelu. Käskivät ihan patentoimaan tämän ennennäkemättömän fiksun ratkaisun!

Yksi kommentti artikkelissa “Ihmetyksen aiheita

  1. Paluuviite: Edit matkakertomus | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s