Kuumaa kaupunkilomaa

20130625-182537.jpg
Vastaanotto Washington DC:ssä ystävien luona oli mitä lämpimin! Kunhan ensin saimme vaivalla auton parkkiin saimme nauttia mukavasta illasta argentiinalaisten ja italialaisten herkkujen äärellä.

20130625-182551.jpg

Lapset saivat leikkiseuraa ja pelasivat, leikkivät ja pyydystivät tulikärpäsiä pitkälle iltaan.

Periaatteessa Washingtonin keskusta on käveltävissä, mutta kartalla kävelymatkalta näyttävä pätkä ei todellakaan ole sitä lasten kanssa kauheassa helteessä. (Paikallisille sää toki oli vielä miellyttävän puolella, oikea kuuma tulee vasta heinä-elokuussa.) Illalla R kuitenkin jaksoi aika pitkän matkan avaruusmuseolta Valkoisen talon lähelle, mihin saimme taas auton talteen.

20130625-182639.jpg

Tytöille keksimme combo-ratkaisun, jolla he kulkivat aika näppärästi.

Sen minkä säästimme yöpymisessä ja ruokailuissa sekä ilmaisissa museoissa maksoimme parkkihalleista, metrosta ja jäätelöstä. Ulkona ei juuri sietänyt olla, sillä hienot kansalliset nurmikot tarjoavat vähän varjoa. New Yorkin kadut tarjonnevat sitä enemmän, mutta Washingtonin päivä oli hyvää harjoitusta helteiseen suurkaupunkilomaan.

20130625-182617.jpg

20130625-182651.jpg

20130625-182728.jpg

Washingtoniin tutustuminen jäi pintaraapaisuun, vaikka emme tietenkään muuta odottaneetkaan. Kuumuus, liikkumisen vaikeus, päivän suunnittelemattomuus ja monet rakennustyömaat ja aidatut puistoalueet tekivät kokemuksesta varsin epämääräisen.

Parempaa olisi ollut tarjolla, mutta päivän jälkeen olimme sen verran uuvuksissa, että emme millään jaksaneet lähteä polkemaan isäntäväen ehdottamalle opastetulle Washington by Night -pyöräretkelle. Eikä siitä harmillisesti tullut mitään aamullakaan, sillä meidän porukan rauhalliset aamu- ja lähtötoimet kestivät taas tuntikaupalla. Oli kuitenkin tosi kiva istua iltaa ja totutella jo kotimaahan paluuseen puhumalla suomea ja syömällä mummun lihapullia Muumi-lautasilta!

Yksi kommentti artikkelissa “Kuumaa kaupunkilomaa

  1. Paluuviite: Edit matkakertomus | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s