Atlantin yllä

Helle iski Vantaalla kuin oltaisiin jo etelässä.

20130604-204108.jpg

SASin loungessa lapset tutkailivat hetken Virginia Beachin kuvahaun tuloksia. Ranta, akvaario, uima-allas, vesiliukumäki! Complimentary snacks piti porukan virkeänä (arvo 28 euroa/hlö!). Lapset jaksoivat käyttäytyä hillitysti liikematkailijoiden seurassa.

Muodollisuudet kentällä sujuivat jouhevasti. Kultabonuskortin lisäksi lapsikortti on kätevä. Ei tarvitse jonottaa senkään vertaa – no ei varmaan pystyttäisikään. Olin varannut itselleni shoppailuaikaa, mutta meitä kutsuttiin koneeseen juuri, kun konsulentti oli saanut levitettyä CC-voiteet kädelleni. Ostamatta jäi, kun kipaisin koneeseen, jossa muu perhe jo odotti.

Lento Kööpenhaminaan meni mukavasti. Lapset saivat tarravihot (My Little Pony! sekä lentokenttäaiheinen) ja vauvakin pikku lentokoneen pureskeltavaksi. S parkui vain muutaman kerran ja nukahti juuri kun laskeuduttiin. Sen kymmenminuuttisen jälkeen uni tulikin seuraavan kerran vasta Grönlannin yllä, joten pitkä päivä on ollut. Väsymys ei kuitenkaan onneksi ole juuri purkautunut kiukutteluna. Leveästi hymyilevä vauva houkuttelee mummoja ja pappoja lepertelemään. Käyvät myös käsiksi, nipistelevät poskia, jos ei pidä riittävää etäisyyttä.

Lentokoneen ikkunasta bongasimme ensimmäiset bingokohteet: sillan ja laivan.

Kööpenhaminan lentokentällä viihtyisi pitempäänkin, vaikka shoppailemassa ja samppanjabaareissa. Loungeen ehdimme turhan pikaisesti, sen verran että lapset pääsivät käymään leikkihuoneessa (huono idea näyttää se, jos ei voida jäädä) ja saivat vähän sämpylää ja keksejä syödäkseen. Olisi siinä voinut nauttia viinilasillisen jos toisenkin. Sen sijaan S huitaisi ruokansa lattialle. Pääsipähän siivoamaan se vähemmän palvelualtis lounge-emäntä. Jotenkin ehdin jo tässä vaiheessa odottaa yliystävällistä serviisiä Amerikan malliin. M piti joka tapauksessa huolen, että ehdimme ajoissa seuraavalle etapille.

Vauvakortilla upgrade: pähkinöitä ja ruhtinaallisesti jalkatilaa.

IMG_2977

Muut nukkuvat. Yhden pitää vahtia pienintä.

IMG_2978

Lentoa on jäljellä vielä noin kolme tuntia. 

Eipä ole tarvittu ylimääräistä viihdykettä. Lapset jaksoivat katsoa Rio-elokuvaa ja saivat vielä pikkuautoja (”vahingossa” 2!) ja oikeasti kivan palapelin.

Tarjoilu pelaa ja ruoka, ainakin kana ja sitruunarisotto, oli hyvää.

Näyttäisin olevan ainoa, joka venyttelee lennon aikana. Miksei täällä voitaisi tarjota ohjattua taukojumppaa? Jollain lennolla muistan kyllä nähneeni videon tai kortin, jossa neuvottiin jalkajumppaa ja käsien venyttelyä verenkiertoa parantamaan.

20130604-203516.jpg

Kaksi palaa suklaamoussekakkua ja tilaa varpaille.

 

Yksi kommentti artikkelissa “Atlantin yllä

  1. Paluuviite: Edit matkakertomus | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s