Potta-asiaa

Asiasanat: kakka, pissa, potta, vaippa.

20130529-112520.jpg

Ei tule mitään, paitsi heti kun on päässyt pois potalta.

Olen ollut oikein ylpeä siitä kuinka meidän lapset ovat oppineet aikaisin potalle. Yövaippaa on vielä pidetty parivuotiaaksi, mutta potalla on istuttu heti kun ovat oppineet puolivuotiaina istumaan. R:n ensimmäisenä kesänä oli hauskaa opetella pissaamaan seisaaltaan. I tykkäsi istua potalla ja lukea kirjojaan vaikka kuinka kauan. Kestovaipat varmasti lisäsivät meidän kaikkien motivaatiota päästä vaipoista eroon. I:n vauvakirjassa lukee: ”Kuten R:llakin, aloitimme heti pissattamisen lavuaariin ja ilmakylpyjen aikana. 7kk iässä kakka tulee pottaan ja vaippa on kuiva usein muutenkin.

Ajattelin, että tämä kolmas ei olekaan niin ”pottafiksu” ja että taisin missata jonkun vauvan herkkyysvaiheen oppia kakan ja potan yhteys, sillä potalla ei ole kivaa ja kakata pitää seisaaltaan. Kokeilin tässä aamupäivän vaipattomuutta, ja silloin muistui mieleeni, että edellisten kanssa todellakin harrastin ns. vessahätäviestinnän seuraamista. Pissa pottaan antoi onnistumisen elämyksiä. Hurraa! Vaan varsin monet lirut siivottiin parketiltakin. Muistan kuinka mökillä siivosin taas kakkoja matolta kun äitini huusi, että nyt sille pojalle vaippa päälle!

Nyt on minulla on nyt ollut muuta tekemistä kuin vahtia vauvan kakkahätää. Ja toisin kuin edellisten kanssa, se olisikin ihan täypäiväinen homma. S kun kakkaa monta kertaa päivässä eikä vain kätevästi kerran aamupuuron jälkeen.

Miksi stressata moisesta? Sitä vartenhan vaipat on! Mutta kun minä en tykkää siitä vaipanvaihdosta ja pyykinpesusta, enkä kertakäyttövaippajätteestä. Potta on niin paljon kätevämpi!

Matkavarustuksesta potta viivataan nyt kuitenkin yli, sillä perheen yhteisen automatkan tahtia ei voi määrätä se, kun yksi aloittaa ähkimisen. Palataan asiaan sitten heinäkuussa.

Yksi kommentti artikkelissa “Potta-asiaa

  1. Paluuviite: Muksut pakkaa | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s