Basilika

Raportti II vaiheesta

Olen päässyt eteenpäin basilikaprojektissa. Koulimisen aikataulu myöhästyi kuukaudella suunnitellusta, mutta toisaalta nyt taimet ovat ruukuissaan hyvällä kasvupaikalla. Karaisemista ei toivottavasti enää tarvita, kun yölämpötila pysyttelee 10 asteen tietämillä.

20130518-150645.jpg

Sumutimme taimille vettä joka päivä ja huolehdimme, että ne olivat mahdollisimman paljon auringossa. Mitään ei kuitenkaan näyttänyt tapahtuvan. Ja sitten – yhtenä päivänä, kun olin jo julistamassa projektia epäonnistuneeksi, tasan kuukauden kuluttua kylvöstä, siellä sirkkelehtien välissä pilkisti oikeita basilikan lehtiä!

20130518-142942.jpg

Ensimmäiset lehdet saivat kasvaa vielä vähän aikaa, oli puutarhassa muuta puuhaa. Ne pääsivät kuitenkin muutamana lämpimänä päivänä toteuttelemaan ulkoilmaelämään. Tässä pitkät, hontelot taimet ovat valmiina koulimiseen ja istuttamiseen.

20130518-142950.jpg

Koulintapuikoissa (!) oli valinnanvaraa. Tällä kepillä pistin kolot multaan (Biolanin mustaa luomupuutarhamultaa) ja nyppäsin muutaman taimen kuhunkin ruukkuun. Ensimmäisistä kuului pieni napsahdus, joten voi olla että  tämän ruukun taimet eivät enää kasva. Seuraavat ymmärsin irrottaa mullasta varovaisemmin.

20130518-142956.jpg

I huolehti kastelusta. Taimet eivät ehkä ole tarpeeksi syvällä mullassa, jotta niistä kasvaisia tarpeeksi tukevia – taidan käydä lisäämässä vielä vähän multaa.

20130518-143002.jpg

Terassin alta löytyi monta vanhaa kukkaruukkua basilikantaimille. Silti ainakin puolet sai mennä matoroskiin. Nyt ruukut saavat olla ”aamupäivän auringossa”, kuten olen aikaisemmin jostain selvittänyt, niitä kastellaan ahkerasti ja odotetaan mitä seuraavaksi tapahtuu vai tapahtuuko mitään.

Projekti jatkuu seuraavassa vaiheessa. 

 

2 kommenttia artikkelissa “Basilika

  1. Paluuviite: Basilika | Tuulista

  2. Paluuviite: Basilika | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s