Viikon ruokalista

Maanantaina söimme lounaaksi minestronekeittoa pakastimesta, lapset illalla sunnuntain kinkkupastaa. Muuten M hoiti alkuviikon hakemalla kaupasta wokki– ja lihapulla-ainekset. Jauheliha sattui olemaan sikanautaa ja vieläpä enimmäkseen possua, mutta lorautin taikinaan ja kermakastikkeeseen runsaasti häränlihafondia tasapainottamaan tilannetta. Kana-vihannes-wokki onnistui erinomaisesti. Rainbow-wok-vihannekset maistui yllättäen kuin tuoreilta ja muuten maun salaisuutena taisi olla runsas öljyn ja soijan käyttö. Harmitti ihan vietävästi, kun olin laittanut ylijäämän rasioissa ulos jäähtymään ja unohtanut sinne: kevätaurinko lämmitti ruuan syömäkelvottomaksi…

Tiistaina pääsimme eroon purjosta purjoperunasosekeiton myötä, jonka ohjeen lainasin pastanjauhajilta. Toinen haasteellinen vihannes oli punakaali, mutta siitä olen nyt tehnyt coleslawta. Jos emme saa kaikkea käytettyä, teemme punakaali-cocktailit ja opiskelemme kemiaa. Makeankirpeä coleslaw-kastike muuten menee näin:
– majoneesia
– ranskankermaa
– vettä jos kaalia on kovin paljon
– omenaviinietikkaa
– suolaa
– sokeria
– mustapippuria
– valkosipulia, jos tykkää

Kolmas haaste oli varsiselleri, joka ei mitenkään ole suosikkejamme. Korkeintaan hyvässä waldorfinsalaatissa se on menetellyt. Mutta kaikenlaisiin makuihin tottuu kun vain tarpeeksi usein maistelee! Lauantaina aloitettiin grillikausi hot wings -aterialla ja siihenhän kuuluu myös sellerin dippaaminen homejuustokastikkeeseen (sama kuin coleslaw-kastike, mutta lisätään Aurajuustoa ja ehdottomasti myös valkosipulia). En tiedä kuinka tymäkkää tavaraa luomusellerini oli alunperin, mutta tätä vinkkiä kannattaa kokeilla: laita sellerinvarret jo aamulla vesilasiin! Tätähän tutkimme lukion biologiantunneillakin, eli kapillaari-ilmiön ja haitumisen myötä sellerin putkilot imevät itseensä vettä ja laimentavat sen maun. Sopii kokeilla myös sokeroitua selleriä!

Tein myös sellerikeittoa Ruokalan reseptin mukaan. Puuttuvan avokadoöljyn korvasin oliiviöljyllä ja yhdellä avokadolla. Selleriäkin taisi olla vain pari sataa grammaa puolen kilon sijaan. Pinaattikeitolta se näytti ja hyvältä maistui.

Viikon kalaruuan bongasin kalatiskin tarjouskyltistä:

20130412-141025.jpg

Lämminsavulohesta tuli mozzarellan kera mainio iltapalasalaatti.

20130412-141200.jpg

Savulohikiusaus oli I:n herkkua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s