Viikon ruokalista

Tämän viikon inspiraation otin s-marketin huhtikuun ruokaideoista ja tekemällä pikaisen silmäyksen kuivamuonavarastoon (kikherneitä, kookosmaitoa, taco-mausteseosta).

Maanantaina söimme broileria ja kasviksia tikka masala -kastikkeessa. Uncle Ben ei nyt ehkä pannut parastaan, mutta pienellä tuunauksella M sai kastikkeesta maistuvaa. Pääsiäisen kunniaksi oli vielä jälkiruokana hedelmärahkaa. Valmis sitruunarahka toimi hyvin kermavaahdon, ananaksen, persikan ja mandariinin kanssa. Iltapalaksi leivoin texmex-piirakan. Mukaeltu resepti: voita tietenkin, 1dl ruisjauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja, valmiin salsakastikkeen sijaan paprikaa, chiliä, lisää tomaattisosetta sekä ketsuppia.

Tiistain lounas oli aurajuustomunakas. Iltapäivällä tein muistiinpanojeni mukaan kookoskalaa. Enää ei ole aavistustakaan siitä, mitä se on voinut olla. Eikun hei: uunivuokaan pakastevihaneksia (sisälsi enimmäkseen perunaa) ja pakastelohikuutioita sekä kookosmaitoa. Päälle vielä juustoraastetta (Oltermanni). Mausteena varmaankin thai-mausteseosta. Ja tämä oli uunissa varmaankin tunnin, ehkä enemmänkin, sillä jäinen kala ei niin vain kypsynytkään.

Keskiviikkona tein mausteista makkarakeittoa. Unohdin liottaa kikherneet, joten mukana oli valkoisia papuja. Makkara oli vähän maukkaampaa chorizoa. Torstaina ja perjantainakin söimme jauheliha-perunavuokaa. Olin esikypsyttänyt perunaviipaleita ja jauhelihaa uunissa noin 50 minuuttia, kun muistin että kermakin kuuluu asiaan. Ruoka hautui ruokakerman kanssa vielä parikymmentä minuuttia ja hyvää tuli.

Lauantaina söimme kaupungilla ei-niin-hyvässä hampurilaispaikassa. Oma margariinille maistuva bbq-leipäni oli mahdoton syödä käsin, mutta ei onnistunut haarukalla ja veitselläkään paitsi syömällä paperit myös. Tarjoilija valisti, että tämä on se aito amerikkalainen tapa ja amerikkalaisissa dinereissa on aina ruoka tarjolla näin, mutta ensi kerralla voin pyytää ruokani lautasella. Hymyilimme ystävällisesti, mutta tulipahan vain mieleemme: Jos se oli olevinaan aito amerikkalainen diner, niin miksi meidän cokis-lasimme olivat päässeet tyhjentymään? Ja muistaaksemme koriannoksia tarjoillaan niissä vähän kehnoimmissa paikoissa.

Sunnuntaina söimme kinkku-aurajuusto-pastaa ja iltapäivän herkkuna mansikkapirtelöt, tietenkin terveysversiona: mansikoita ja mustaherukkajauhetta, jäätelöä ja jugurttia sekä maitoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s