Testi: pienviljelyä

Sain anopilta tuliaisiksi vielä yhden innostavan puutarhakirjan Kaunis piha helposti, jossa on niin kädestä pitäen neuvottu tarveaineet ja toteutus vaiheittain, että pakko on onnistua ja ainakin viitsiä kokeilla.

Nimittäin saimme myös kauniin vaalenanpunaisen istutusastian ja siemeniä pääsiäisohralle. Multaakin pitäisi jostain kellarinnurkasta löytyä. Niin että jos en saa tipuruohoa vihertämään niin saa tämä puutarhaintoilu loppua alkuunsa!

20130320-093243.jpg

Heti hommiin!

20130320-093257.jpg

Heti ryhdyin myös tuunaamaan: ohran sekaan kylvimme myös herneitä. Pari päivää viljelys saa sen takia olla pimeässä kannen alla.

20130322-094020.jpg

Kevätkeijun kylvös alkaa vihertää!

20130329-094224.jpg

Rairuoho ja herneenversot kasvavat tarha-askarteluissa.

20130329-094234.jpg

Minä meinasin jo julistautua itseoppineeksi agronomiksi, kun kaveri kertoi kuinka aikoinaan kaurapeltoon kyvettiin myös herne, joka ei näin tarvinnut erikseen kasvutukia. Mutta eivätpä ehtineet herneenversot pääsiäiseksi ja ohrakin lakoaa ennen kuin versot kasvavat.

Joka tapauksessa saimme ruohon vihertämään ahkeralla kastelulla ja aurinkoisten kevätpäivien suosiollisella avustuksella. Nyt odottelemme lumen sulamista niin pääsemme puutarhahommiin – lapset kun odottavat herneenversojen tuottavan myös herneitä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s