Viikon ruokalista

Ei ehdi ja jaksa käydä kaupassa, joten maanantai ja tiistai sujuvat tähteillä ja eineksillä: pakastimesta sosekeittoa, minestronekeittoa ja makaronilaatikkoa sekä juustotortellineja tomaattikastikkeessa (hyvä ja helppo: lämmitetään yrttimaustettua paseerattua tomaattia ja sulatetaan joukkoon vähän Koskenlaskija-juustoa, voimakasta huom).

Kävin kyllä hedelmä- ja vihannesostoksilla Luomulaatikon nettikaupassa. Toimitus on kuitenkin vasta perjantaina.

Keskiviikkona äitien tekemää: maksalaatikkoa, makaronilaatikkoa ja spagettijauhelihanvuokaa kukin oman makunsa mukaan.

Loppuviikon ruokavinkit löytyivät Valion tarjoamasta ”Ensilusikallisia”-vihkosesta, jossa on ruokaohjeita myös koko perheelle: juustoinen appelsiinilohi riisin kanssa, pannukakku sekä vähän mukaellut välimerellinen broilerkastike kuskusin kera ja jauheliha-kasviskastike spagetin kanssa.

Torstain kala oli aivan hyvää, sitä voimme tehdä toistekin. Perjantain broilerkastikkeesta jäivät pois niin oliivit (unohdin avatun purkin yöksi pöydälle, eikä enää houkutellut käyttää niitä), keltaiset rusinat (jos joku ei voi käsittää rusinoita maksalaatikossa niin miten sitten jossain muussa ruuassa?) kuin persijakin (se vain unohtui kiireessä), mutta oli hyvää näinkin. Lapset ronkkivat pois kuka tomaatteja kuka kesäkurpitsaa, mutta söivät kuitenkin. Vauvalle soseutin broilerista ja kesäkurpitsasta omia pikkuannoksia pakastimeen. Kastikkeen loppu taipui vielä piirakantäytteeksi sunnuntaina.

Lauantaina laitoin jauheliha-kasviskastikkeeseen porkkanaa, sipulia ja kesäkurpitsaa. Ennen tomaattimurskan ja mausteiden lisäämistä otin talteen S:n annoksen, kun hänenkin pitää nyt alkaa lihansyöjäksi. Keitin kastikkeen jo aamulla, ja se sai odottaa hellalla ulkoilumme ajan. Sitten vain kuumensin sen uudelleen, lisäsin kermaa ja keitin pastan. Spagetin kanssa onnistui tällä kertaa cottura perfetta al dente! Omat ja naapurin lapset arvioivat: ”ihan ok, hyvää, ei kyllä ihan mun lempiruoka, mä en jaksa enempää”, joista viimeinen on kohtelias tapa viitata ruuan laatuun, ei määrään.

20130311-222522.jpg

Sunnuntai-iltana söimme pannukakkua mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa, mutta enemmän se taitaa olla aikuisten kuin lasten mieleen. Synttäriviikon kunniaksi leivoimme myös suklaamuffinseja (sekaan rouhimme puoli levyä Lontoon rae -suklaata, nam). Ja perjantaina I löysi piparkakkumuotit, joita oli päästävä käyttämään. Koska meillä ei ollut voita (muuten olisimme tehneet vaikka juustokeksejä), paistoimme pikaisesti kääretorttupohjan. Siitä sai painella sydämiä ja eläinkuvioita, joita söimme hillon ja jäätelön kera. Ei mikään erikoinen herkku, mutta pakastimessa on nyt pikku kakkupohjia, joista voi tarpeen tullen rakennella leivoksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s