Mennään biitsille!

Roadtripimme alku on rantaelämää: Virginia Beach, Outer Banks ja Ocracoke Island.

Saavumme New Yorkiin illalla, ja kun pääsemme turnpikelle on kello jo 23. Kotimaan ajassa se tarkoittaa kuusi aamulla eli lapset todennäköisesti ovat virkeinä aloittamaan uutta päivää. Silti varaamme hotellin muutaman kymmenen kilometriä etelään, jotta kuskikin saa vähän nukkua. Lapset nukkuvat kuitenkin autossa – ja minä myös.

Booking.com on taas apunamme. Olemme varanneet yöpymisiin 100-150 euroa/yö (eli noin 2 500 euroa yhteensä) mieluummin sinne edullisempaan tietenkin. Aina pitää muistaa lisätä vero 15 %. Mutta euroiksi muuntaminen tekee kaikesta taas halpaa!

Alkumatkasta ei hotelliaamiaisiin kannata panostaa, sillä todennäköisemmin aamuyöstä meitä nälkäisiä palvelevat 24h dinerit. Ensimmäisestä K-martista nappaamme mukaan myös ison coolerin, jota voimme täyttää juomilla ja eväillä. Useimmissa yöpaikoissa näyttää olevan tarjolla myös vähintään alkeelliset keittiövarusteet kuten vedenkeitin ja mikro, joten pakkaamme mukaan riittävästi Elovena-puuroja.

550 kilometrin matka Virginia Beachille kulkee New Jerseyn ja Delawaren kautta. Se tekee noin kuusi tuntia autossa istumista, mutta kun aikaisin aamulla lähdetään, perillä ollaan jo hyvissä aloin iltapäivällä. Ensimmäinen varsinainen nähtävyys ja kokemus taitaa olla Chesapeake Bay tunneli-siltakompleksi.

VA_NC

Alkuloman reittiä, noin 1 400 km.

Virginia Beachilla voimme viettää 3-4 päivää. Heated pool on tärkeä hotellikriteeri, sillä meri on todennäköisesti viileä ja ilmakin voi olla lähempänä 20 kuin 30 astetta. Ohjelmassa voisi olla  akvaario ja vesipuisto. Koko kevään harjoittelemme uimataitoja, jotta I:kin kanssa on turvallisempaa meressä ja altaissa. Tripadvisorin kaikkitietävän ja -kokeneen raadin mukaan kannattaisi matkata 100 km Williamsburgiin Water Countryyn, mutta paikallinen Ocean Breeze saattaa myös riittää lapsille vallan hyvin. Jälkimmäinen paikka muistuttaa, että omia eväitä ei saa tuoda alueelle, mutta parkkipaikalle voi mennä piknikille. Vierailijoiden mukaan parkkipaikka kuintenkin on (amerikkalaisittain varmasti) kaukaisin ja huonoiten organisoitu ikinä, joten ota siitä nyt sitten selvää… Väkisin ne hotdogit kuitenkin pitää lapsille syöttää, kun on kiire taas lotraamaan ja laskemaan.

Hiekkarantaa riittää leikkikentäksi. Entä jos sataa? Joku on koonnut menovinkit senkin varalle, mutta sateellahan juuri saisi rakennettua parhaat hiekkalinnat. Pakataanko kuravaatteet mukaan? Toisaalla muistutetaan, että sateinenkin lomapäivä on laatuaikaa yhdessä perheen kanssa: ”Ottakaa mukaan vanhat valokuvalaatikot ja järjestäkää kuvat yhdessä.” Ehkä yhteinen pelipäivä on parempi idea. Tärkeää on kuitenkin varautua sateen ja kolean ilman mahdollisuuteen, niin siihen sopeutuukin helpommin.

5201618134_906b8fe4ed

Seuraavaksi meillä on yhden päivän ajomatka Outer Banks -saarien läpi Ocracokelle. Matkan varrelta toivottavasti löytyy kivoja ruoka-, leikki- ja uimapaikkoja.

Ocracoke mainostaa itseään rauhalliseksi ja viehättäväksi vanhanajan kalastuslomakohteeksi, josta ei löydy yhden yhtä ketjuhotellia tai -ravintolaa. Sinne pääseekin vain lautalla, veneellä tai lentokoneella. Hotellin varaaminen onnistui onneksi myös sähköpostitse, mutta alkoikin olla jo kiire, sillä kyseisenä viikonloppuna on saaren kesän ainoa Happening, Ocrafolk Festival! Tottakai osallistumme vuoden 2013 tilkkutäkkiarvontaan.

sanddollar

Edelliseltä Ocracoken-vierailulta yli 20 vuotta sitten muistan vain sand dollarin, simpukan tapaisen merenelävän, joita voi löytää rannalta ja joista tehdään matkamuistoja.

Ocracoke tunnetaan merirosvo Mustaparrasta ja lisäksi myös Ponisaarena! Satoja villiponeja edustaa nykyään muutama aidattu yksilö, mutta eiköhän niitäkin pidä käydä tervehtimässä. Muuten aika kulunee dyyneillä ja festivaalitunnelmasta nauttien. Rannalle muuten pääsee vain nelivedolla, joten kai meidän täytyy vaihtaa tila-auto maasturiin.

Ocracokelta matkamme jatkuu lautalla Swan Quarteriin ja sieltä Raleighin kautta kohti Charlottea.

Yksi kommentti artikkelissa “Mennään biitsille!

  1. Paluuviite: Edit matkakertomus | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s