Viikon ruokalista

Maanantai meni tähteillä, hyvä. Tiistaina tein soppaa, jonka ainekset olivat jo viimeviikon ostoslistalla. Kauppaan en pääsisikään, sillä nilkka ei siedä kävelyä, olisiko rasitusvamma? Onneksi kaapista löytyy kestomaitoa ja pakastimesta leipää, niin pärjäämme vielä päivän.

Juureskeiton innottajana oli luomuthaimauste, joka tarttui mukaan kaupasta ja jota piti kokeilla johonkin. Bataatin, perunan ja porkkanan lisäksi lykkäsin kattilaan sipulia, valkosipulia, reilun palan inkivääriä ja chilipalon. Sosekeiton helppous ja herkullisuus yllättää aina. Nyt saavat kaikki syödä samaa kuin S, joka on jo päässyt porkkanan makuun. Tällä kertaa vielä kuullotin mausteet ensin öljyssä, tiedä sitten onko sillä makuun vaikutusta. Tuoksu ainakin oli hyvä. No jaa, lasten tuomio vaihteli vähän pahasta tosi pahaan.
– Onkohan se se inkivääri, mistä et oikein tykkää?
– Ei kun varmaan ne kasvikset. Kaikki muu paitsi juusto.
– Ei siinä ole juustoa tällä kertaa ollenkaan…

Keskiviikon ruoka oli makaronilaatikko. Kukaan ei taaskaan ole syönyt banaaneja, joten välipalavaihtoehtoina olivat pirtelö, muffinsit ja paistetut banaanit. Valitsimme ensimmäiset, kun I:kin oli leipomistuulella.

Torstain helppo ja nopea oli yrttiseileikkeet ja perunamuusi.

Viikonloppuna juhlimme hääpäivää. Tarkoitus oli syödä hyvin, muttei liian raskaasti ja käyttää ei-niin-paljon aikaa ruuan valmistamiseen.

20130224-214857.jpg

Perjantai-illaksi haimme mukavan sushi-lajitelman. Alkuun hörpitty misokeitto helpotti alkavan flunssan oireita sen verran, että sushikin maistui. Läpi aterian (ja aterioiden välillä) juomaksi sopi samppanja, Nicolas Feuillatte Brut Rosé.

20130224-214844.jpg

Lauantaina mies paistoi lampaan ulkofilepihvit ja keitteli niille herkullisen konjakkikastikkeen. Stockan valmiit valkosipuiperunat kuumenivat uunissa siinä samalla.

20130224-214815.jpg

Iltapalaksi vähän herkkuja.

Sunnuntaina äiti tarjosi slaavilaista kanapataa ja kuskusia. Tehty suurinpiirtein näin: padassa paistetaan paloiteltu grillattu broileri, pilkotut punainen ja vihreä paprika sekä valkosipulia, joukkoon kaadetaan purkki kermaa ja paseerattua tomaattia, kiehautetaan ja lopuksi mukaan sulatetaan purkki smetanaa ja puolikas pala Aurajuustoa. Tätä voisi tehdä joku viikonloppu kun on taas enemmän syöjiä paikalla.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s