Viikon ruokalista

Matkan jälkeinen viikko alkoi tyhjällä jääkaapilla ja väsymyksellä, eli kauppaankaan ei kukaan jaksanut lähteä. Illalla sentään raapustettiin ostoslistaa viikon ruokia varten. Maanantaina pakastimesta löytyi jokin aika sitten tekemääni kikherne-chorizo-keittoa. Oli niin hyvää (paahdetun ja hyvin voidellun Poilânen leivän kanssa!) että yritän muistella reseptiä. R:n makuun sopan mausteisuus ei oikein ollut: ”Eikö voitais tehdä erikseen oikeaa hernekeittoa ja sitten nakkikeittoa?”

400 g paketillinen kikherneitä liotettiin yön yli ja sitten keitettiin uudessa vedessä reilu tunti.
Chorizo-makkaroita, sipulia ja valkosipulia pilkottiin, paistettiin pannulla ja lisättiin herneiden joukkoon.
Mukaan kaadettiin vielä purkillinen tai pari tomaattimurskaa, varmaankin chilillä tai yrteillä maustettua.
Nokare ranskankermaa lautasella viimeisteli annoksen.

Laskiaistiistaina arvelin lasten saavan koulussa ja tarhassa hernekeittoa, joten teimme lohikeittoa. Sitä tuli taas niin iso kattilallinen, että syömme sitä muutaman päivän. Mäenlaskun jälkeen herkuttelimme laskiaispullilla ja kaakaolla.

Illalla teimme sillivoileipiä, mikä on ihan passeli pala näin joulun ja vapun välissä. Hyvän ruisleivän päällä oli voita, salaattia, kananmunaa ja sitä joulusta ylijäänyttä herukkasilliä.

20130213-100036.jpg

Keskiviikkona syötiin lohikeittoa. Torstaina vuorossa oli chili con carne. Tällä kertaa pikaruokana, eli sekoitin valmiiseen chili sin carneen vain jauhelihaa ja sipulia. Riisin sijaan I tilasi tortilloja, joten käärimme chilit niihin avokadon, tomaatin ja ranskankerman kanssa.

Perjantain pastan inspiraationa oli Pariisissa syöty mereneläväpasta, mutta pakastesimpukoista ja -katkaravuista nopeasti valmiiseen tomaattikastikkeeseen sekoitettu soosi ei maistunut oikein miltään. Suolalla ja pippurilla yritimme parantaa lopputulosta. Periaatteessa idea oli hyvä, mutta ensi kerralla tarvitaan kunnon tomaattipohja ja enemmän chiliä.

Lauantai-iltana vihdoin paistettiin lihapullat, joita oli koko viikko odotettu. Napsittiin niitä iltapalaksi suoraan pelliltä. Perunoista tuli suorastaan glaseerattuja, kun fariinisokeria tuli laitettua noin 5x mitä ohjeessa ehdotettiin (öljyä, sweet chili -kastiketta, fariinisokeria, paprikaa, pippuria, muita mausteita ja suolaa). Sunnuntai-iltana näitä dipattiin majoneesi-ranskankerma-kastikkeeseen, jonka maustoin vain tomaattipyreellä, sinapilla, suolalla ja pippurilla.

20130216-195822.jpg

Sunnuntaina saimme naapurissa aivan mainiota minestronekeittoa. Sain vinkin hankkia 10 litran kattilan tuleviin soppatarpeisiin. R syö jo nyt aika paljon, muutaman vuoden päästä mikään ei riitä.

Juhlia varten leivoimme I:n kanssa pähkinä-suklaa-kaurakeksejä:

250 g voita sekä 2 dl sokeria ja 1,5 dl fariinisokeria vaahdotetaan (tai jotain sinne päin: miten ne muka saa vaahdoksi ja sokerikiteet sulamaan, jos massa koko ajan karkaa kulhon reunoille?)
2 munaa lisätään yksitellen vatkaten (ok)
4 dl vehnäjauhoja, 2,5 dl kaurahiutaleita, 1 rkl vaniljasokeria, 1 tl leivinjauhetta, 1 dl pähkinärouhetta sekä vajaa levyllinen tummaa suklaata rouhittuna sekoitetaan keskenään ja sitten taikinan joukkoon (suklaata siis sen verran kuin maistelusta jää jäljelle, aika krouvitkin palat käyvät, saadaanpahan sattumia)
Keksejä paistetaan 200 asteessa noin 10 min. (jätä varaa levitä!)
Annoksesta tulee 30-40 keksiä, riippuen siitä, missä vaiheessa alkaa taikinakulhon kaapiminen.

20130218-102304.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s