Herkkumatka Pariisiin

Viimepäivät olemme selvitelleet ahkerasti hyviä ravintoloita ja kahviloita Pariisissa.

Tällainen on suunnitelmamme nähtävyyksiä ja herkkuja, saa nähdä kuinka paljon siitä toteutuu ja mitä muuta mielenkiintoista näemme ja koemme. Yleinen ohjehan on vain kuljeskella ympäriinsä ja nauttia siitä mitä Pariisi tarjoaa – ja jos missaa jotain tärkeää, pitää mennä ensi vuonna uudelleen.

pariisi_kartta

Keskiviikko
Majoittautuminen hotelliin ja iltapalaa jossain lähistöllä. Tripadvisorista löytyy hyviä ehdotuksia.

Torstai
Miesten päivä, miksei naistenkin, Retromobilessa. Matkalla aamiaista vaikkapa kuuluisssa Les Deux Maggots -kahvilassa. Näyttelyn jälkeen Eiffel-torni. Kuka kiipeää portaat ylös?

Perjantai
Aamupäivällä värikäs Marais ja Pompidou-keskus. Lounaaksi palaamme toiselle puolen jokea Montparnasselle, sillä perjantaina Marché Raspail -torilla Cantine California food truck tarjoilee luxus-hampurilaisia ja muuta hyvää. Kun ei sinne Kaliforniaan nyt ihan heti päästä, niin näin lähelle kuitenkin. Marché Raspailista sanottua: ”The most glamourous and the most expensive market on the Left Bank, where the celebrities do their shopping.” No sehän sopii meille! Iltapäivällä pitäisi vielä ehtiä ostoksille ja katsastamaan Champs-Élysées kauppoineen sekä Galeries Lafayette. Olisiko vielä alennusmyyntiä? Saisikohan perjataille sopimaan vielä jäätelömaistiaset Berthillonilla?

Lauantai
Aamiasleivät haemme Poilâne-leipomosta. Louvren taidamme tällä kertaa jättää väliin (Mona Lisa on nähty, tai oikeammin tuhat japanilaista tungeksimassa jonkun pikkuruisen taulun edessä). Sen sijaan Musée d’Orsay voisi olla käymisen arvoinen. Iltapäivätee Mariage Frères -teehuoneessa. Sitten leivosten sulattelua vaikkapa pienellä Saint Germainin kävelykierroksella, jos vain sää sallii (”The Intellectual Paris” – suits you, sir!). Matkalla täytyy piipahtaa niin muutamassa suklaapuodissa kuin Ladureéllakin. Ystävänpäivän läheisyys takaa sydämellisiä herkkuja ja tuliaisia lapsille. Illallinen on varattu perinteistä ranskalaista ruokaa tarjoilevaan Benoit-bistrosta. S:n iltaitkut viimeaikoina vain vähän arveluttavat. Toivottavasti tähtiravintolan tryffelinautinnot eivät mene hukkaan.

Sunnuntai
Ennen lentokentälle lähtöä on vielä mahdollisuus syödä hyvin. Hotellin lähistöltä löytynee brunssipaikka tai sitten suuntaamme heti aamusta takaisin Marché Raspailille, jossa näyttäisi olevan tarjolla vaikka mitä hyvää niin aamiaiseksi kuin lounaaksikin.

I:tä on valmisteltu äidin, isän sekä kummitädin ja -sedän matkaan. En tiedä onko se hyvä ajatus lievittää ikävää lupaamalla tuliaisia, niin malttamattomasti niitä nyt odotetaan. Toiveena on… poni, laulava vai oliko se tanssiva.
– Missä ne tuliaiset on?
– Eikun ne saa sitten kun me ollaan ensin käyty matkalla.
– Mä haluun nähdä ne nyt!
– Eihän me vielä olla edes lähdetty. Tuliaiset ovat siellä Pariisissa.
– Mutta saisinko edes vähän vilkaista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s