Viikon ruokalista

Sunnuntaina lautasella oli erikoinen yhdistelmä kanankoipia ja -siipiä sekä risottoa. R halusi luukanaa, mutta grilliä ei viitsitty ottaa käyttöön keskellä talvea. Paistaminen uunissa onnistui ihan hyvin. Haasteena oli eri paistoajat ja -lämpötilat. Koivet olivat ensin vartin keskenään 200 asteessa, sitten parikymmentä minuuttia 250 asteessa siivet seuranaan. BBQ-marinadiin pitää ensi kerralla lisätä vähän tulisuutta.

En halunnut broilerin kaveriksi pelkkää riisiä, ja kun kaapissa oli poiskäytettävää parmesaania ja pecorinoa ja valkoviiniäkin niin tehtiin kunnon risotto.

1 sipuli ja valkosipulin kynsi hienonnetaan ja kuullotetaan öljyssä.
4 dl risottoriisiä lisätään joukkoon.
5 dl valkoviiniä ja 5 dl kana- tai lihalientä kuumennetaan kiehuvaksi.
Lisätään lientä riisien joukkoon 4-5 erässä, kun edellinen on imeytynyt.
2 dl kermaa ja
100 gr parmesanraastetta sekoitetaan joukkoon.
Mustapippuria, voita ja suolaa mausteeksi.

Maanantaina syötiin taas viikonlopun tähteitä: lounaaksi broileria ja risottoa, lapset illalla nakkeja ja perunamuusia.

Tiistaina ja keskiviikkona edelleen välteltiin kaupassa käyntiä, joten ruoka löytyi pakastimesta. Perunamuusin lopusta leivottiin sämpylöitä. Pääosin täysjyvävenäjauhotaikinaan upotin myös ei-niin-hyvää kvinoamysliä. Ensi kerralla vaikka porkkanaraastetta tai nokkosta.20130129-191308.jpg

20130129-185113.jpg

Torstain herkku oli fajitas: Ruskistettu jauheliha maustetaan tomaattimurskalla, juustokuminalla, paprikalla, chilillä, pippurilla, suolalla, balisikalla, oreganolla ja rosmariinilla.Samat mausteet myös suikaloitujen, kuullotettujen paprikan ja sipulien joukkoon. Täytteet kääritään tortillalettujen sisään salaatin, ranskankerman ja sitruunamehulla ja chilillä raikastetun avokadon kera.

Illalla kokeiltiin uutta tehosekoitinta. Hyvät pirtelöt tuli jäätelöstä, jugurtista, vadelmista, banaanista ja maidosta.

Perjantaina viikon kalaruoka nokkosella maustetun perunamuusin ja porkkanaraasteen kera.

400 sulatettuja seifileitä hienonnetaan sauvasekoittimella (kalamurekkeeseen ei todellakaan tarvita yleiskonetta tai muuta järeämpää möyhennintä!)
1 kananmuna, 1 prk kermaviiliä ja 1 dl korppujauhoja sekoitetaan massaan
Runsaasti kalamaustetta joukkoon (Santa Maria sea food & fish)
Paistaan pihvit öljyssä pannulla.
20130201-190858.jpg

Lauantain lounas oli broileria ja pikkuporkkanoita intialaisessa kastikkeessa, riisin ja naan-leivän kera. Valmisruokahyllystä kastike ja leivät  – maku oli suht ok.

Illalla piti tehdä lisää texmexiä, jotta saadaan käytettyä loput chili-tomaattimurskasta ja jalapenoista. Ystävien kanssa naposteltiin nachoja, mausteista jauhelihapataa, guacamolea, cheddarkastiketta ja ranskankermaa. Kyytipoikana Sol ja hyvä punaviini. Nam! Paitsi että ne jalapenot unohtuivat jääkaappiin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s