Matkasuunnitelmia

Kuten jokainen järkevä lapsiperhe, mekin päätimme pakata lapset kolmen viikon road tripille Amerikkaan. Route 66 on tuttu aiemmilta retkiltä, ja nyt alkoi kiinnostaa Kalifornia. Mielessä siintelivät San Fransisco, LA, punapuumetsät, Las Vegas, Napa Valley, Cars Land. Mutta ei niitä bonuslentoja sitten järjestynytkään San Fransiscoon, joten otimme retken lähtö- ja päätepisteeksi New Yorkin.

Tähän mennessä olemme hankkineet lennot ja auton sekä tehneet alustavan reittisuunnitelman: 3 800 km ja 45 tuntia laskee Googlen reittiopas.

Kuva

Kiintopisteitä ovat Virginia BeachOcracoke IslandCharlotteBlue Ridge ParkwayNashvilleBowlign GreenWashington DC ja New York: rantalomaa, meri- ja vuoristomaisemia, kantrimusiikkia, Corvetteja, suurkaupunkeja, luolia ja mitä nyt eteen sattuu tulemaan. Suunnittelulle ja reittivalinnoille on vielä hyvin aikaa. Osan yöpymisistä varaamme etukäteen, osa saa jäädä sattuman varaan.

Tietenkin reittisuunnitelmista kuuluu poiketa, jos vaikka tarjoutuu pienen kiertotien varrelle   Maailman Suurin Rullaluistin tai jokin muu must see -nähtävyys. Liian tiukasti matkaa ei voi aikatauluttaa, mutta toisaalta ei joka ilta viitsisi jännittää, löytyykö kunnollista, kohtuuhintaista majapaikkaa. Siinä etsimisessä ehtii tulla kaikille nälkä, väsy ja kiukku.

Suunnittelu on kuitenkin puoli matkaa, jopa enemmänkin, ja siihen voivat osallistua myös lapset. Takapenkkiläiset pitää näet sitouttaa projektin tavoitteisiin osallistamalla heidät suunnitteluun, toteutukseen ja raportointiin. Toisin sanoen vähemmän marinaa, enemmän tekemistä ja muistoja.

Sillä onhan se suoranaista tuhlausta tarjota tämän suuruusluokan matkailuelämyksiä ainakaan kolmivuotiaalle. Junamatka Hämeenlinnaan riittäisi kesän kohokohdaksi vallan hyvin. Mutta retkeä on hauska muistella yhdessä vuosienkin päästä.

Tämän ”ilmaisen risteilyn” hinnaksi tulee noin 7 000 – 8 000 euroa, vaikka puolet porukasta lentääkin pisteillä. Se tarkoittanee sitä, että palaan töihin muutamaa kuukautta suunniteltua aiemmin. Perheen yhteinen kesäretki on kuitenkin varmasti sen väärti.

4 kommenttia artikkelissa “Matkasuunnitelmia

  1. Paluuviite: Mennään biitsille! | Tuulista

  2. Paluuviite: Cowgirl-tyyliä | Tuulista

  3. Paluuviite: Muksut pakkaa | Tuulista

  4. Paluuviite: Edit matkakertomus | Tuulista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s