Krutongit

Ostin pitkästä aikaa ikinä Real-ruisleipää. Muistin sen olevan hyvää. No ei ollut, eikä kelvannut kenellekään muullekaan.  Juuri muuta ruokaa kuin kuivaa leipää meillä ei olekaan heitetty matoroskiin, kun lapsetkin yleensä syövät lautasensa tyhjäksi, mutta Hanna Jensenin muistutuksen jälkeen sekin tuhlaus loppui jokin aika sitten.

Siis krutonkeja.

Paistinpannulle rypsi- ja oliiviöljyä, leivänpalat ja mausteita. Tällä kertaa rouhaisin mukaan kuivattua chiliä, valkosipulia ja basilikaa sekä runsaasti rosmariinia. Vaalean leivän paistaminen sopivan ruskeaksi on helpompaa, nämä krutongit pääsivät vähän kärähtämään.

20130125-222824.jpg

Krutongit sopisivat mainiosti maustamaan samettista juures- tai vihanneskeittoa tai salaattia. Sellaista en tänä iltana joutanut tekemään, joten ajattelin että ehkä napostelisimme herkkupalat oluen tai muun seurustelujuoman kera illalla. Vaan eipä joutaneet krutongit olutta tai seuraa odottamaan, saati sitten seuraavaa päivää, vaan hävisivät lautaselta siinä lasten iltatoimia hoitaessa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s